Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

ASV sniegusi savu komentāru par Putina izteikumiem

© Scanpix/AFP

ASV nemeklē konfrontāciju ar Krieviju, taču nemainīs savu nostāju principiālos jautājumos, paziņojusi ASV Valsts departamenta preses pārstāve Džena Psaki, komentējot Krievijas prezidenta Vladimira Putina piektdien teikto runu, kurā viņš apsūdzēja ASV starptautisko attiecību sistēmas sagraušanā.

"Mēs, protams, redzējām šos komentārus. ASV nemeklē konfrontāciju ar Krieviju. Taču mēs nevaram un neiesim uz kompromisiem par principiem, uz kuriem balstās Eiropas un Ziemeļamerikas drošība," paziņoja Psaki. "Mēs vairākkārt esam teikuši, kas būsim stingri par šiem principiem. Par tiem var būt nevienprātība, taču mēs esam iestājušies par Ukrainas suverenitātes un teritoriālās vienotības saglabāšanu."

"Mēs vienmēr esam norādījuši, ka Savienotās Valstis un Krievija spējušas strādāt kopīgi dažādos jautājumos, vai tā būtu kodolarsenālu iznīcināšana vai sadarbība Sīrijas ķīmisko ieroču izvešanā un iznīcināšanā. Tāpēc mēs koncentrējamies uz sadarbības turpināšanu ar Krieviju kopīgu interešu jomās un ceram, ka varēsim tā darīt tālāk, lai arī mums noteikti ir nesaskaņas dažos jautājumos un mēs turpināsim turēties pie saviem principiem," sacīja Psaki.

Putins piektdien Valdajas Starptautiskā diskusiju kluba sanāksmē paziņoja, ka ASV pasludināja sevi par Aukstā kara uzvarētāju un gatavojās pakārtot visu pasauli zem sevis, bet pēc tam vienkārši "savārīja ziepes" starptautiskajās attiecībās.