Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Izraēlieši atzinušies palestīniešu pusaudža slepkavībā

© f64

No sešiem izraēliešiem, kas ir aizturēti saistībā ar palestīniešu pusaudža nolaupīšanu un nogalināšanu, trīs atzinušies slepkavībā, pirmdien pavēstīja izmeklētājiem tuvs informācijas avots.

"Trīs no sešiem aizdomās turamajiem, kas atrodas apcietinājumā, atzinušies Muhameda Abu Hdera slepkavībā un sadedzināšanā un ir piedalījušies nozieguma rekonstrukcijā," klātesot izmeklētājiem, sacīja avots, kurš vēlējās palikt anonīms.

Saistībā ar 2.jūlijā notikušo 16 gadus vecā Abu Hdera slepkavību Izraēla svētdien arestēja sešus ebreju ekstrēmistus. Pusaudža slepkavība anektētajā Austrumjeruzalemē un Izraēlas arābu pilsētās izraisīja sadursmes, kas turpinājās vairākas dienas.

Tiek uzskatīts, ka palestīniešu pusaudža slepkavība bijusi atmaksa par trīs ebreju pusaudžu nolaupīšanu un nogalināšanu jūnijā okupētajās Rietumkrasta teritorijās.

Izraēlas varasiestādes aizliegušas nodot atklātībai informāciju par Abu Hdera slepkavības izmeklēšanas aspektiem.

Tomēr juridiskās palīdzības organizācija "Honenu", kas sniedz atbalstu ebreju radikāļiem, apliecināja, ka tā pārstāv sešus cilvēkus - trīs no viņiem ir nepilngadīgie -, kuru paturēšanu apcietinājumā Petahtikvas miertiesa svētdien pagarināja.