Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Lielā septiņnieka valstis gatavas atbalstīt sankciju paplašināšanu pret Krieviju

© Scanpix

"Lielā septiņnieka" jeb G7 valstis ir gatavas atbalstīt sankciju paplašināšanu pret Krieviju, ja tiks tālāk saasināta situācija Ukrainā, paziņojis ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū.

"G7 valstis ir vienotas jautājumā par sankciju ieviešanu un Krievijas atbildības pieaugumu tajā gadījumā, ja tā veiks darbības, kas novedīs pie situācijas eskalācijas Ukrainā," preses konferencē pavēstīja Lū.

Viņš norādīja, ka sankciju ieviešana "izdara nopietnu spiedienu uz Krievijas ekonomiku".

Kā ziņots, ceturtdien ASV prezidents Baraks Obama telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli norādījis, ka Vašingtonai un tās sabiedrotajiem jāgatavo pret Krieviju jaunas sankcijas, ja tā turpinās saasināt krīzi Ukrainā.

"Prezidents uzsvēra nepieciešamību Savienotajām Valstīm, Eiropas Savienībai (ES) un citiem globālajiem partneriem būt gataviem stāties pretī ar jaunām sankcijām tālāki eskalācijai no Krievijas puses," teikts Baltā nama izplatītajā paziņojumā.

Prokrieviski noskaņotie separātisti Austrumukrainā "acīmredzot ar Maskavas atbalstu turpina koordinētu musināšanas un sabotāžas kampaņu, lai grautu un destabilizētu Ukrainas valsti," sarunas laikā norādījis Obama.