Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Sieviete guvusi smagus apdegumus, pļaujot latvāņus

© f64

Vakar Latgalē 39 gadus veca sieviete guva nopietnus roku un kāju apdegumus, pļaujot latvāņus, aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Bukša akcentē, ka katru gadu vairāki cilvēki šādā veidā gūst ļoti nopietnus apdegumus, tāpēc aicina būt uzmanīgiem un izvairīties no saskares ar šiem augiem. Latgalē notikusī nelaime ir pirmais šogad oficiāli reģistrētais gadījums, kad cilvēkam ir sniegta mediķu palīdzība pēc saskares ar latvāņiem.

Latgalē mediķu palīdzība bija nepieciešama arī kādam trīs gadus vecam zēnam, kurš guvis abu pēdu termiskus apdegumus, iekāpjot padzisušā ugunskurā, zem kura bijušas karstas ogles.

Savukārt Vidzemē kāds vīrietis, strādājot ar zāģi, sazāģējis sev pirkstus un mediķi viņu nogādājuši Mikroķirurģijas centrā.

Kurzemē mediķi sniedza palīdzību 12 gadus vecam jaunietim, kurš spēlējies uz kādas jaunceltnes, un kritis no aptuveni trīs metru augstuma. Puisis guvis galvas traumu un lauzis augšstilbu.

Zemgalē 25 gadus veca sieviete braucot ar motociklu pa tramplīnu, konstatējusi transporta līdzeklim kādu defektu, un lecot no tā nost, guvusi nopietnas muguras un rokas traumas.

Savukārt Rīgā kāda meitene nogādāta slimnīcā pēc slīkšanas. Jauniete ar draugiem Baltezerā peldējusi ar laivu, tā apgāzusies, bet meitenei laivas striķos ieķērusies kāja.

Pagājušajā diennaktī NMPD kopā saņēmis 1187 izsaukumus, un 195 cilvēki ir guvuši traumas.