Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Gūst apdegumus grilēšanas laikā; tuvinieki izglābj vīrieti pēc aizrīšanās ar gaļu

Kādam vīrietim Zemgalē sestdien neveiksmīgi beigusies gaļas cepšana brīvā dabā, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Sestdien, kas bija silta un saulaina diena, gaļas grilēšanas laikā pēc degmaisījuma lietošanas vai tā atrašanās netālu no ierīces, uzliesmojusi uguns. Vīrietis stāvējis grilam ar muguru un guvis muguras un kāju apdegumus. Viņš nogādāts slimnīcā Rīgā.

Mediķi saņēmuši arī zvanu no Rīgas reģiona, ka pēkšņi sācis smakt 62 gadus vecs kungs. Izrādījās, ka viņš bija aizrijies ar gaļu. Ātrā palīdzība ieradās deviņu minūšu laikā, bet līdz tam cietušajam pirmo palīdzību, saņemot mediķu konsultācijas pa telefonu, sniedza apkārtējie. Ārsti vīrieti reanimēja un aizveda uz slimnīcu.

"Dažkārt aizrīšanās var būt ar ļoti nopietnām sekām," norādīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Pēdējās diennakts divi cilvēki nonākuši slimnīcā pēc kritiena no koka. 14 gadus vecs pusaudzis nokritis no vairāku metru augstuma un ar smadzeņu satricinājumu un muguras traumu ievietots ārstniecības iestādē. Savukārt 19 gadus vecs vīrietis, iespējams, būdams alkohola reibumā, kāpis kokā, bet nav spējis noturēties. Pēc kritiena viņš ar sasitumiem, ribu lūzumiem un smadzeņu satricinājumu aizvests uz slimnīcu.

Arī sestdien ātrā palīdzība devusies pie cietušā, kam iekodusi čūska. Sakosts 21 gadu vecs vīrietis Latgalē. Pēc čūskas koduma arī dienu iepriekš slimnīcā nonāca kāda pusaudze no Vidzemes.

Mediķi informē, ka aizvadītās diennakts laikā ārstu aprūpē nonācis arī četrus gadus vecs vidzemnieks, kuram suns iekoda zodā, bet divi cilvēki nonākuši slimnīcā ar dažādām traumām pēc kritiena no velosipēda.