Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Rīgā notiek Ģimenes veselības diena

Šodien Rīgā, Esplanādē, notiks Ģimenes veselības diena. Pasākuma dalībnieki šodien no plkst.12 bez maksas varēs veikt dažādus veselības mērījumus un piedalīties dažādās aktivitātēs. Paredzēta asinsspiediena mērīšana, holesterīna un glikozes līmeņa asinīs mērīšana, ķermeņa masas indeksa noteikšana, bērnu fiziskās attīstības noteikšana.

Tāpat Esplanādē varēs apskatīt mobilā Lācīša Ķepainīša slimnīcu, kurā bērni varēs iepazīties ar ārsta darbu un pārvarēt savas bailes no poliklīnikas apmeklējumiem. Darbosies mobilais cigarešu apmaiņas punkts, būs Latvijas Kamaniņu sporta federācijas stafetes, nūjošanas apmācība, kā arī citas aktivitātes.

Pasākumā piedalīsies arī XXI Vankūveras olimpisko spēļu dalībnieki - Andris un Juris Šici, Maija Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Ikvienam būs iespēja apskatīt kamaniņu sporta inventāru, kā arī iegūt olimpiešu autogrāfus.

Ģimenes veselības dienu organizē Latvijas Tautas sporta asociācija un Latvijas Medicīnas studentu asociācija, lai aicinātu cilvēkus pievērst uzmanību savai un savu tuvinieku veselībai, kā arī izglītotu un informētu par fizisko aktivitāšu nozīmi un iespējām veselības uzlabošanā.