Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Eiropas Savienībā pirmo reizi atzīmē Bijušo smēķētāju dienu

Šodien Eiropas Savienības dalībvalstīs tiek svinēta pirmā Bijušo smēķētāju diena, lai apsveiktu cilvēkus, kuri pilnībā atteikušies no smēķēšanas vai arī spēruši pirmos soļus ceļā uz dzīvi bez tabakas dūmiem, informē Eiropas Komisijas (EK) kampaņas "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt!" pārstāve Alina Rence.

ES dalībvalstu iedzīvotāji šodien tiek aicināti apmeklēt mājaslapu "www.exsmokers.eu/dayoftheexsmokers", lai nosūtītu personiskus apsveikumus saviem draugiem un ģimenes locekļiem, kuriem ir izdevies atmest smēķēšanu.

Latvijā Bijušo smēķētāju dienu atzīmēs ar pulcēšanos Vecrīgā pie Kaļķu ielas 15.nama. Tur no plkst.13 līdz 18 aicināti sanākt bijušie smēķētāji, lai kopā nosvinētu šo dienu un apsveiktu draugus, kuri atmetuši smēķēšanu.

Pasākumā ikvienam būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs un atbalstīt veselīgu dzīvesveidu bez smēķēšanas.

Topošie ārsti no Latvijas Medicīnas studentu asociācijas interesentiem noteiks ķermeņa masas indeksu, mērīs asinsspiedienu un pulsu pirms un pēc slodzes, kā arī stāstīs par smēķēšanas ietekmi uz organismu un dzīves kvalitāti.

Savukārt sporta kluba "City Fitness" treneri katru stundu piedāvās dažāda tipa treniņus, palīdzēs sastādīt individuālās treniņu programmas, stāstīs par veselīgu un sabalansētu uzturu un treniņu iespējām.

Pasākumā piedalīsies arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri nesmēķē vai ir atmetuši smēķēšanu, tostarp 2012.gada Vasaras Olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāts pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un hokeja komandas "Dinamo Rīga" runasvīrs Armands Simsons.

Pasākuma noslēgumā, plkst.16.30, paredzēts flešmobs, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents.