Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Rīgā \ Kultūra & Izklaide

Rīgas svētku lielā spēle rit pilnā sparā

Jau kopš mēneša sākuma azartiskākie rīdzinieki var piedalīties Rīgas svētku Lielajā spēlē. "Taču arī šobrīd nekas vēl nav nokavēts," uzsver spēles producente Sarma Freiberga. Spēle notiek jau piekto gadu, un tās laikā dalībnieki var atklāt sev interesantas vietas un lietas par Rīgu, turklāt šogad – par to Rīgu, kas saistīta ar mūziku, norāda spēles rīkotāji.

Rīgas svētku Lielā spēle notiek trīs kārtās. Pirmajā dalībniekiem ir jānoorientējas Vecrīgā un Rīgas centrālajā daļā un jāatrod kartē norādītie objekti – šoreiz tās ir muzikāli nozīmīgas vietas. "Kartē norādītas vēsturiskas vietas – piemēram, Latvijas Nacionālā opera, Doma baznīca, kinoteātris Rīga, Reformātu baznīca, kur savulaik ir bijusi skaņu ierakstu studija un kur rakstītas skaņu plates," paskaidro S. Freiberga. Izstaigājot kartē norādītās vietas, dalībniekiem ir jāatbild uz jautājumiem.

Spēles otrā kārta spēlētājiem piedāvā divus ceļus – intelektuālo un gastronomisko.

Intelektuālā ceļa gājējus gaidīs Rakstniecības un mūzikas muzejā Pils laukumā 2. Tur viņiem būs jāatbild uz jautājumiem, kuru atbildes atrodamas turpat muzejā, iepazīstoties ar eksponātiem. Savukārt gastronomiskā ceļa veicējus svētku dienā – 21. augustā – gaidīs krastmalā, Ēdamielas ietvaros alusdarītāju teltī. Viņi iepazīsies ar procesu, kā no graudiem nonāk līdz alus dzērienam un pēc jaunu zināšanu iegūšanas mēģinās atbildēt uz viktorīnas jautājumiem. "Ir jāiziet viens no otrās kārtas ceļiem, bet, ja gribas vairāk piedalīties un izbaudīt, tad var iet abus," skaidro spēles producente. Veiksmīgākie, izejot otro kārtu, saņems kartē zīmogu un varēs piedalīties noslēdzošās kārtas viktorīnā.

Spēles trešā kārta ir zināšanu un erudīcijas pārbaude. Viktorīnas jautājumi atkal būs saistīti ar Rīgas muzikālo dzīvi. No tiem, kuri būs pareizi atbildējuši uz jautājumiem, izlozes kārtībā noteiks astoņus laimīgos. Viņi startēs Lielajā superfinālā Latvijas Radio 2 studijā, kur tad arī noskaidros uzvarētāju. "Balva ir vilinoša – kruīza ceļojums četrām personām pa Baltijas jūru uz Stokholmu," stāsta S. Freiberga.

Lai spēli sāktu, ir tikai jāizņem karte dalībai. To var izdarīt mūzikas veikalā Upe R. Vāgnera ielā 5 un Rīgas Tūrisma informācijas centrā Melngalvju namā.