Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Rīgā \ Kultūra & Izklaide

Sacentīsies par pacelšanos gaisa balonā

Rīgas svētku laikā Uzvaras parku piepildīs ekstrēmo sporta veidu cienītāji. Sacensības notiks skeitbordā, vellorollingā, BMX akrobātikā. Taču ekstrēmākais pārdzīvojums pasākumā tomēr būs šūpošanās izbīdāmajās šūpolēs jeb kīkings, komentē sacensību rīkotājs Gints Gailītis.

"Kīkingā uzdevums pēc iespējas lielākā augstumā apgriezties ap šūpoļu asi," viņš paskaidro. G. Gailītis zina stāstīt, ka pasaules rekordists šūpolēs riņķī apmeties septiņu metru augstumā. Sacensības šajā sporta veidā norisināsies visās svētku dienās – no 20. līdz 22. augustam. "Sacensības būs trijās vecuma grupās, un to varēs pamēģināt jebkurš, bet vajadzīga drosme," piebilst sacensību rīkotājs.

Taču ar to ekstrēmās sacensības neapsīkst. "Piektdienas vakarā parkā norisināsies skeitborda sacensības. Skeitbords būs arī svētdien, bet jau citā disciplīnā – slalomā," paskaidro G. Gailītis. Savukārt sestdien risināsies sacensības BMX akrobātikā, vellorollingā, bet bērniem – riteņbraukšanā. Šajā dienā Uzvaras parkā organizē arī dvīņu skrējienu. Tā dalībnieki sacentīsies četrās vecuma grupās, pieveicot no 500 līdz 2000 metru – jaunākie līdz četru gadu vecumam mēros īsāko distanci, tie, kas vecāki par 17, skries 2000 metru. Šogad dvīņi spēkosies jau otrreiz – pavasarī viņi mēroja distanci ap Māras dīķi. Tāpat sestdien dvīņi sacentīsies arī basketbola soda metienos, šautriņu mešanā un virves vilkšanā. Turklāt spēkiem mēroties varēs arī dvīņu vecāki. Ir iecere nākamgad rīkot Latvijas dvīņu sporta spēles, stāsta G. Gailītis, kurš pats ir tētis dvīņiem. Sestdienas sacensību mērķis ir arī noskaidrot sporta veidus, kādos viņi vēlētos spēkoties. Pēc sacensībām dvīņu rīcībā būs brīvā skatuve, kur viņi varēs uzstāties ar kādu priekšnesumu. Pēc tiem uzstāsies ansamblis Dvīņi un populārais duets Dvīnes.

Pieteikties dvīņu skrējienam un priekšnesumiem var, sūtot dvīņu vārdus un uzvārdu, vecumu uz epastu: gints.gailitis@riga.lv līdz 20. augustam vai arī uz vietas. Dalība šajā pasākumā, tāpat kā citos Rīgas svētku pasākumos, ir bez maksas.

Visu sacensību uzvarētāji ne tikai saņems medaļas, diplomus, T kreklus, bet, ja laika apstākļi to atļaus, varēs arī pacelties gaisa balonā.