Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā sākas "Ģimenes veselības dienu" pasākumi

© Scanpix

No šodienas līdz 1.maijam visos Rīgas mikrorajonos norisināsies "Ģimenes veselības dienas", aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Veselības dienu mērķis ir motivēt rīdziniekus līdzdarboties un izmantot pašvaldības piedāvātās iespējas, lai dzīvotu piesātinātu un veselīgu dzīvi pilsētas vidē.

Ģimenes veselības dienas noslēgsies 1.maijā Mežaparkā.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas pašvaldības sabiedrības veselības stratēģija "Veselīgs rīdzinieks - veselā Rīgā" 2012.-2021.gadam ir izstrādāta, lai nodrošinātu galvaspilsētā mērķtiecīgu ilgtermiņa visu pašvaldības struktūru darbu iedzīvotāju veselības aprūpes pieejamībai, rīdzinieku zināšanu par veselīgu dzīvesveidu uzlabošanai, mazinot priekšlaicīgas nāves gadījumu skaitu, veidojot veselīgāku un drošāku pilsētas vidi. Šis dokuments iezīmē redzējumu, kā uzlabot Rīgas iedzīvotāju veselību, identificējot galvenās sabiedrības veselības problēmas un nosakot stratēģiskos darbības virzienus. Stratēģija ir pakārtota Rīgas attīstības stratēģijai līdz 2025.gadam un Rīgas attīstības programmai no 2010. līdz 2013.gadam, un tā ietver darbības, kas ir pašvaldības kompetencē.

Rīgas pašvaldības Sabiedrības veselības stratēģija tika apstiprināta 2012.gada 15.maijā, ir izstrādāta stratēģijas programma un rīcības plāns, kā arī izveidota pilsētas Veselības padome, kura koordinē un realizē dažādu resoru sadarbību sabiedrības veselības jomā pilsētā.