Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas Vecā Sv. Ģertrūdes draudze ielūdz uz Adventa tirdziņu

Pirmajā Adventā, svētdien, 27. novembrī plkst. 12.00 - 15.00 Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā (Ģertrūdes ielā 8) notiks pirmais draudzes rīkotais Adventa tirdziņš.

Jau šo svētdien varēsim aizdegt pirmo Adventes sveci. Vai būsim gatavi svētku ciklam? Vai spēsim praktisko rosīšanos svētku gaidās nepadarīt par dominējošu un atlicināt laiku nesteidzīgai Kristus piedzimšanas sagaidīšanai?

Lai palīdzētu katram no mums uz šo jautājumu atbildēt apstiprinoši, Ģertrūdes draudzē šo svētdien notiks pirmais Ģertrūdes kristīgās mākslas un pašdarinātu mīļlietiņu tirdziņš.

Tirdziņa mērķis ir radīt vietu, laiku un iespēju saviem tuvajiem sagādāt dāvanas ar kristīgo tematiku. Mākslinieku izgatavotas labas, kvalitatīvas, skaistas un gaumīgas lietas - tādas, kas palīdzētu citiem kristiešiem kopt un praktizēt savu kristīgo pārliecību ikdienā. Tā būs iespēja vienuviet iegādāties gan dekorus mājas greznošanai, gan jaukas dāvanas tuviniekiem, gan apsveikuma kartītes, kā arī izgaršot mājās ceptus gardumus. Tas viss – lai praktiski sagatavotos svētkiem jau laikus un, Adventa laikam turpinoties, dāvanu meklējumos varētu izvairīties no veikalu burzmas.

Dalību tirdziņā apstiprinājuši jau vairāk kā 20 tirgotāji. Cita starpā tirdziņā būs iespējams iegādāties Līgas Sakses kaligrāfijas darbus uz pašlieta papīra (lūgšanas, bībeles tekstus, grāmatzīmes, japāņu aploksnes), Aijas Klinsones stikla gravējumus (krūzes, krūzītes ar citātiem no Bībeles un apokrifiem), Dinas Ābeles gleznas ar Marijas attēlu, Pētera Šūlmeistera paštaisīto vīraku gan mājas, gan baznīcas liturģijas vajadzībām. Un vēl - piespraudes, auskari, mīļlietiņas, protams, Adventes vainagi un dažādi gardumi.