Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas Lutera draudze aicina uz Vasarsvētkiem Torņakalnā

© publicitātes foto

Rīgas Lutera draudze aicina uz Vasarsvētkiem Torņakalnā - Citādo dievkalpojumu un koncertu 19. maijā 11.00 ar daudzu pazīstamu mūziķu - Ievas Kerēvicas, Igo, Aijas Andrejevas, MC orķestra & Roberta Rasas, Vinetas Elksnes, Karīnas Tropas, Jāņa Ivuškāna, Lindas Naudiņas & Rīgas Lutera draudzes kora un citu - piedalīšanos un tam sekojošiem dārza svētkiem ar brīvdabas kafejnīcu, zupas staciju, pankūkām un vēl daudz ko citu un plašu aktivitāšu klāstu bērniem un pieaugušajiem.

Citādā dievkalpojuma nosaukums - VASARSVĒTKI IR PAR GARU

Kāpēc?

Pavisam vienkārši - ja Vasarsvētki nav par Garu, bet tikai par vasaru, tad tie ir daudz par “īsu”. Bet, kam mums Vasarsvētki, ja tie par “īsu”? Mums vajag Vasarsvētkus, kas ir par Garu.

Bet, kāpēc Vasarsvētkos vairāk dziesmu, mazāk runu?

Jo Gars ir daudz vairāk līdzīgāks mūzikai nekā vārdiem. Gars - tāpat kā skaņa - ir neredzams, to arī neierobežo laiks un telpa.

Svētā Gara tēls Bībelē ir putns - balodis. Taču varbūt tomēr ne tik smagnējs. Drīzāk kā spalva, kas lidinās gaisā, skatoties, kur piezemēties - virs ūdeņiem, virs zemes, virs pilsētām un baznīcām, virs Torņakalna un virs Tevis.

Vasarsvētkus pazīst ne pēc kā cita kā pēc Gara. Pēc gaisotnes, pēc tā, kas gaisā, pēc tā, kas vēl tikai būs, pēc tā, kas ir, un nevis pēc tā, kas nav iespējams. Pēc tā, kur un kā tie lido, pēc tā, ka viss ir nedaudz pa gaisu un gaisā!

Tāpēc Vasarsvētki Torņakalnā vienmēr ir jautri, trokšņaini, skanīgi un garšīgi. Tajos notiek dzīve. Skan dziesmas. Līst šokolāde. Sajaucas krāsas. Uz Tavas plaukstas nolaižas putna spalva. Un rodas sajūta, ka ir iespējama tāda vieta, kurā pilnīgi katram ir vieta, kurā katrs sajūtas īsts - tas, kas viņš ir. Un nekas vairs nav par “īsu”, bet viss par Garu.

Sajūti Torņakalnā šo Garu!