Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Naktī Rīgā no ugunsgrēka deviņstāvu mājā izglābti vairāki cilvēki

© Dmitrijs Suļžics/MN

Aizvadītajā naktī Rīgā, Vidzemes priekšpilsētā, no ugunsgrēka deviņstāvu mājā izglābti vairāki cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Plkst.3.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Malienas ielu, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva kāpņu telpā deg sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. No viena dzīvokļa ar autokāpnēm tika izglābti četri cilvēki, savukārt vēl astoņi cilvēki evakuējās pašu spēkiem. Divi cilvēki tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Ugunsgrēks daudzstāvu dzīvojamā ēkā sestdienas vakarā izcēlās arī Latgales priekšpilsētā, Firsa Sadovņikova ielā. Tur kāda septiņstāvu nama otrā stāva dzīvoklī neilgi pēc plkst.21 piedega ēdiens, izraisot sadūmojumu. Ugunsgrēks gan tika likvidēts jau pirms VUGD ierašanās, tomēr no ēkas evakuēties paspēja 30 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī, no sestdienas plkst.6.30 līdz svētdienas plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 63 izsaukumus - 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus kūlas ugunsgrēkiem un divus uz meža ugunsgrēkiem, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi izrādījušies maldinoši.