Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Prezidents valsts svētkos godinās cilvēkus par savu darbu Latvijai

© Dmitrijs Suļžics / F64

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sestdien, 4.maijā, piedalīsies Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienas pasākumos, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā (VPL).

Paredzēts, ka plkst.10.30 notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, savukārt plkst.12 Rinkēvičs piedalīsies Saeimas svinīgajā sēdē.

Rīgas pilī plkst.15 notiks Augstāko Latvijas valsts apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta - pasniegšanas ceremonija. Plānots, ka plkst.17 notiks koncerts "Mūzika Rīgas pilī. Ilona Bagele un džeza orķestris "Mirāža"".

VPK norāda, ka šis būs otrais koncerts, ko kā tradīciju Rīgas pilī ir atjaunojis Valsts prezidents. Ar koncertu tiks godināti cilvēki par savu darbu Latvijai. Šoreiz uz Rīgas pili tiek aicināti medicīnas darbinieki no Kuldīgas slimnīcas, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības, Jēkabpils reģionālās slimnīcas un stacionāra "Biķernieki" Paliatīvās aprūpes nodaļas.

Koncertā ielūgti arī Valsts augstāko apbalvojumu saņēmēji, 4.maija Deklarācijas kluba biedri un Latvijas kultūras personības, kuras šogad atzīmēja nozīmīgas dzīves jubilejas un ar kurām Rīgā un reģionālajās vizītēs ir ticies Valsts prezidents.

Pirms 34 gadiem, 1990.gada 4.maijā, Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu", ar kuru atjaunoja 1922.gadā pieņemto Satversmi. Pēc pieciem gadu desmitiem Latvija Republika atkal kļuva par neatkarīgu un demokrātisku valsti.