Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kāda mamma saņem šokējošu ziņu no pirmsskolas Rīgā

© Pixaby

Rīdziniece Linda kā parasti savu četrgadīgo meitu darba dienas rītā aizveda uz bērnudārzu, bet pēcpusdienā saņēma ziņu no bērnudārza, vēsta "Bez tabu".

"Saņēmu ziņu, ka bērnam uzkāpusi augsta temperatūra - 39,8 grādi un ir izsaukta ātrā palīdzība. Lai es ātri atzvanot [esot darba darīšanās, ziņu Linda izlasīja novēloti]," stāsta mamma. Viņa uzzinājusi, ka bērns nogādāts slimnīcā. Un uz slimnīcu meitene nogādāta viena pati. Bērnudārza darbinieki piedāvājuši mediķiem doties līdzi, bet saņēmuši atteikumu, jo mediķiem licies, ka bērns ir mierīgs un pavadošais personāls nav vajadzīgs, stāsta Linda. Māte uzskata, ka bērnam šī situācija radījusi traumu - viens pats iesēdināts ātrajā palīdzībā un aizvests. Meitenes tēvs, ierodoties slimnīcā, meitu atrada palātā. "Meita neizrāda emocijas, esot ar svešiem cilvēkiem, bet, kad ieradies tētis, asaras birušas kā pupas. Vīrs meitu nav varējis nomierināt kādu pussstundu," stāsta Linda.

Viņa stāsta, ka pirmsskolai bijis zināms gan viņas vīra, gan viņas mammas telefona numurs, bet viņus bērnudārzs nav centies sazvanīt. "Pēc likuma es nevaru iznest miskasti, atstājot bērnu vienu pašu dzīvoklī, bet te bērns mierīgi viens pats uzturas palātā," aizdomājas Linda.

Mediķi uzskata, ka primāri šajā situācijā bija parūpēties par bērna veselību, vienlaikus norādot, ka viņi paši būtu ieinteresēti, lai kāds no pirmsskolas būtu devies līdzi.

Pirmsskolā "Pūcīte" skaidro, ka audzinātāja, kas pieņēma lēmumu, ar konkrēto bērnu grupiņu strādā vien divas nedēļas, stresa situācijā nav spējusi atrast citus bērna tuvinieku kontaktus. Pirmsskolas medmāsa izsaka nozēlu, ka nav uzstājusi, ka kāds no bērnudārza brauks līdzi.