Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Godinās rīdzinieci, kura stājās pretī ļaundariem un atguva taktilo Brīvības pieminekļa kopiju

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Trešdien, 14.februārī, plkst.13.30 Rātsnamā tiks godināta rīdziniece, kura palīdzēja atgūt ļaundaru nolauzto taktilo Brīvības pieminekli, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Pagājušā gada nogalē trīs ļaundari nolauza obelisku taktilajam Brīvības piemineklim un ar to devās projām.

Kāda sieviete, pamanot notiekošo, devās vīriešiem pakaļ un atņēma nolauzto pieminekļa daļu. Īsi pēc tam policija nozieguma pastrādātājus aizturēja. Izmeklēšanā noskaidrojās, ka viens no aizturētajiem iepriekš ir vairākkārtīgi sodīts un tikai nesen iznācis brīvībā pēc kārtējā apcietinājuma.

Taktilo objektu "Brīvības piemineklis neredzīgiem cilvēkiem" izveidoja "Fonds Nāc līdzās!" sadarbībā ar tēlnieku Ivaru Miķelsonu un arhitekti Ilzi Rukmani-Poču. Objekts izveidots par līdzcilvēku ziedojumiem.

Pateicību atbildīgajai iedzīvotājai izteiks Rīgas domes vadība, Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda vadītājs, eksprezidents Valdis Zatlers un Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs.

Jau ziņots, ka taktilā Brīvības pieminekļa bojātājam, kurš izrādījies noziedznieks "ar stāžu", draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.