Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīdzinieki vērtē Rīgas domes darbu; ar ko ir apmierināti un ar ko nav?

© Dmitrijs Suļžics /MN

Vērtējot Rīgas domes darbu, rīdzinieki visbiežāk ir apmierināti ar ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu nodrošināšanu, bet vismazāk apmierināti ar korupcijas risku mazināšanu, liecina novembrī veiktās pētījumu centra "SKDS" aptaujas dati.

Ar ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu nodrošināšanu apmierināts 81% aptaujāto rīdzinieku. Salīdzinoši bieži respondenti pauduši apmierinātību arī ar rūpēm par kultūras dzīvi pilsētā. To atzinīgi novērtēja 74% aptaujāto.

Augstu vērtējumu komunālo pakalpojumu sniegšanas kvalitātei pauda 73% aptaujāto, bet pilsētas apgaismojuma nodrošināšanu pozitīvi vērtēja 71% respondentu.

Vairāk par 50% aptaujāto pozitīvi vērtēja siltumapgādes nodrošināšanu, parku, skvēru, zaļo zonu ierīkošanu un uzturēšanu, sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu, darbu iedzīvotāju veselīga dzīvesveida un sporta veicināšanā, skolu ēku uzturēšanu, teritorijas labiekārtošanu un tīrības nodrošināšanu, kā arī bērnudārzu uzturēšanu.

Savukārt viszemāk tika vērtēts domes darbs korupcijas risku mazināšanā pašvaldības darbā, ko pozitīvi novērtēja vien 17% aptaujāto. Piektdaļa jeb 20% aptaujāto pozitīvi vērtēja ielu, ietvju un laukumu uzturēšanu, bet 21% - palīdzības sniegšanu dzīvokļu jautājumu risināšanā.

Aptauja tika veikta no 4. līdz 11.novembrim, aptaujājot 801 Rīgā deklarētu iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 75 gadiem.