Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sievietei iepirkšanās tirdzniecības centrā "Spice" izvēršas murgā

© Romāns Kokšarovs/F64

Vēloties izbaudīt “Melnās piektdienas” izpārdošanas atlaides, rīdziniece Silga kopā ar meitu devušās uz tirdzniecības centru “Spice”. Kārtīgi iepirkušās un iegriezušās pēc dāvanas pēdējā pieturvietā – ķermeņa kosmētikas veikalā. Tomēr visai mierpilnā iepirkšanās negaidīti beigusies ar policijas viesošanos, vēsta "Bez Tabu".

Silga atceras, ka piektdienas vakarā viņas ar meitu bija kārtīgi iepirkušās un katra nesa prāvu nastu ar ziemas āra drēbēm un iepirkumu maisiem. Ieejot pēdējā pieturvietā “The Body Shop” veikalā, pārdevēja laipni aicinājusi atsvabināt sevi no mantām un nolikt lielo iepirkumu maisu zem krēsla, pie izlietnes. Daudz nedomājot, ģimene piekritusi un tā arī izdarījusi. Kad dāvanas atrastas un pirkums apmaksāts, abas devušās ārā pa veikala durvīm un pamanījušas - no iepirkumu maisa pazudusi meitas rokassoma.

Dāmas sapratušas - rokassomu ar bankas karti, 60 eiro skaidrā naudā un aptuveni 200 eiro vērtām austiņām no iepirkumu maisa, visticamāk, nozagta.

Viņas nekavējoties vērsušās pie pārdevējas, lūdzot izsaukt apsardzi. Pārdevēja sazinājusies ar apsardzi, taču saņemta visai strupa atbilde - neko darīt nevarot un jāvēršas policijā. Silga sazinājusies ar Valsts policiju un gaidījusi ekipāžu ierodamies, tikmēr divas reizes mērojot ceļu līdz informācijas centram un lūdzot apsargu palīdzību. Taču jau atkal - bez rezultāta. Neviens tā arī pie ģimenes nav atnācis.

Likumsargi, ierodoties tikai pēc stundas un desmit minūtēm, devušies noskatīties videonovērošanas kameru ierakstus. Tajos skaidri redzams, ka nieka divas minūtes pirms Silga apmaksāja pēdējo pirkumu, zaglis no maisa izņem somu un dodas ārā no veikala pāri automašīnu stāvlaukumam. Sieviete droša - ja vien apsardze būtu reaģējusi, garnadzi varētu paspēt notvert.

Tirdzniecības centra “Spice” vadība skaidro - informācija par zādzību esot saņemta pl. 19.20 vakarā, taču apsardzes firmas darbinieki, analizējot novērošanas kameru ierakstu, konstatējuši, ka zaglis iepirkšanās centra telpas pametis pl. 19.08. Pārstāve Svetlana Dāboliņa uzsver - apsardzes darbinieku primārais uzdevums esot uzraudzīt tieši tirdzniecības centra telpas un veikt darbības ārpus tām esot ierobežotas. Pakaļdzīšanās, kā to rāda filmās, reālajā dzīvē neesot darbinieku pienākumu sarakstā. Pieņemts lēmums sagaidīt Valsts policijas darbiniekus un videonovērošanas kamerās fiksēto zādzību saglabāt, lai nodotu likumsargu rokās.