Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Turpmāk Rīgā būs Liju, Mežogu, Anšlava Eglīša iela un Franciska Skarinas skvērs

© Gints Ivuškāns/MN

Rīgas dome trešdien, 29. novembrī, pieņēma lēmumu piešķirt nosaukumus trīs jaunām ielām un skvēram, kā arī precizēt Armitsteda ielas nosaukumu. Turpmāk Rīgā būs Liju, Mežogu, Anšlava Eglīša iela un Franciska Skarinas skvērs, bet Torņkalnā esošās Armitsteda ielas nosaukums precizēts uz “Džeimsa Armitsteda iela”.

Divas no jaunajām ielām atrodas Mangaļsalā. Sarkano līniju posmu no Mežataku ielas līdz zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 01001201511 nodēvēs reti sastopama plēsīga putna vārdā - par Liju ielu, savukārt sarkano līniju posmam no Veiksmes ielas līdz jaunajai Liju ielai piešķirts Mežogu ielas nosaukums.

Bukultu apkaimē sarkano līniju posmam no Brīvības gatves (kas sākas starp ēkām Brīvības gatvē 445 un 449) līdz dzelzceļam iecerēts piešķirt rakstnieka Anšlava Eglīša ielas nosaukumu.

Tāpat jaunu nosaukumu paredzēts piešķirt labiekārtotai teritorijai pie Salu tilta, kas atrodas starp Dagdas un Maskavas ielu, kuru turpmāk dēvēs baltkrievu filozofa, mediķa un publicista vārdā - par Franciska Skarinas skvēru.

Savukārt, lai novērstu pārpratumus, Torņkalnā esošās Armitsteda ielas nosaukums precizēts uz “Džeimsa Armitsteda iela”, kas vēsturiski piešķirts, godinot Džeimsu Armitstedu, kurš testamentā daļu sava kapitāla novēlēja Rīgas pilsētai sabiedriska labuma mērķim. Pilsēta par šiem līdzekļiem izveidoja bērnu slimnīcu.

Vienlaikus ar lēmumu par jauno nosaukumu piešķiršanu, Pilsētas attīstības departamentam uzdots nodrošināt adrešu maiņu, bet Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei iegādāties un izvietot jauno ielu un skvēra nosaukumu zīmes.