Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā atklāts jauns veloceļš

© Publicitātes foto

Šodien Rīgā atklāts jaunizbūvētais veloceļš "Imanta - Daugavgrīva", informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Veloceļa būvniecība tika sākta 2021.gada decembrī un noslēdzās šī gada septembrī. Ar kopējo garumu 12,1 kilometrs veloceļš "Imanta - Daugavgrīva" ir garākais nepārtrauktais veloceļš Rīgā.

Projekta laikā izbūvētas sabiedriskā transporta pieturvietas, ierīkotas atpūtas vietas, uzstādīt soliņi un velostatīvi. Katrā posmā visa veloceļa garumā ir uzstādīti stendi, kuros atzīmēts tā maršruts, atpūtas vietas un cita būtiska informācija par veloceļu.

"Savienojot sešas Rīgas apkaimes no Imantas līdz Daugavgrīvai, jaunais veloceļš no pilsētas burzmas ved uz pludmali, kas, manuprāt, ir viena no Rīgas unikālām iezīmēm - attālums no aktīvas pilsētas dzīves līdz atpūtai pie jūras arvien ir paveicams īsā laikā. Un tagad tas ir ērti izdarāms, braucot arī ar velosipēdu," veloceļa atklāšanā sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Ķirsis arī norādīja, ka šis ir arī velobraucēju ērtībai pašlaik Rīgā vislabāk iekārtotais ceļš - ar kāju balstiem vietās, kur velobraucējiem jāsagaida luksofora zaļā gaisma, atpūtas vietām un citiem labiekārtojuma elementiem.

Veloceļa "Imanta - Daugavgrīva" būvniecība izmaksāja aptuveni 6,7 miljonus eiro. Būvdarbus veica ceļu būvniecības uzņēmums "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"".