Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Meklēs risinājumus koku kopšanas uzlabošanai Rīgā

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Lai nodrošinātu koku kopšanu Rīgā, tiks meklēti risinājumi iepirkumu nosacījumu maiņai, šāda apņemšanās panākta Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē.

Deputāti tika informēti, ka katru gadu pašvaldība rīko iepirkumu jauno koku kopšanai. Ņemot vērā, ka iepirkumā pieteicās tikai viens pretendents, bija jānodrošina papildus nosacījumi. Līdz ar to iepirkums tika izsludināts otrreiz.

Līgums par koku kopšanu tika noslēgts pēc Jāņiem. Taču jūnijs bijis ļoti sauss un bija nepieciešama koku laistīšana. Līdz ar to tika noslēgta vienošanās ar pašvaldības uzņēmumu "Rīgas meži", kas laika posmā līdz līguma noslēgšanai ar koku kopēju veica koku laistīšanu. Kopumā Rīgā tiek laistīti aptuveni 1400 koku, izmantojot gan laistīšanas maisus vai arī laistīšanu no ūdens mucām.

Pašvaldībā konstatēts, ka koku kopšana visā Rīgā ir sarežģīta, jo koki esot izvietoti pa visu pilsētu, pa visām apkaimēm un ir maz uzņēmēju, kuri to varētu uzņemties paveikt.

Līdz ar to tiek apsvērta iespēja mainīt iepirkuma nosacījumus. Piemēram, pagarināt līguma termiņu, noslēdzot to uz trim gadiem. Iepirkumu arī varētu dalīt daļās, lai samazinātu darba apjomu, lai varētu pieteikties mazāki uzņēmumi.

Pašlaik pašvaldībai noslēgts līgums ar SIA "Labie koki". Šajā līgumā ietverta ne tikai koku laistīšana, bet arī citi darbi, piemēram, vainagu kopšana, mēslošana, atvašu nogriešana, stumbra aizsargu maiņa, atbalsta mietu nomaiņu u.c.

Līguma summa ir 171 026 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.