Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Izveidota vietne, kur rīdzinieki var atzīmēt nedrošās vietas pilsētā

© f64.lv, Līva Simsone

No šīs nedēļas rīdzinieki portālā "iesaisties.riga.lv" aicināti atzīmēt nedrošās vietas pilsētā, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šajā vietnē var izteikt viedokli ne tikai par drošību Rīgā, bet arī par kopienu centriem, kā arī dalīties dārzu un mazdārziņu apsaimniekošanas ieradumos.

Līdz 19. jūnijam rīdzinieki "iesaisties.riga.lv" kartē aicināti atzīmēt tās vietas pilsētā, kurās nejūtas droši un kuras uzskata par potenciāli bīstamām, piemēram, pagalmus, pieturvietas, parkus, ielu posmus, pamestas mājas.

Saņemtā informācija tiks iesniegta Rīgas pašvaldības policijai potenciālo apdraudējumu izvērtēšanai. Tāpat līdz Jāņiem plānots iedzīvotāju sniegtās atbildes apkopot, un pārrunāt rezultātus ar iedzīvotājiem vebinārā.

Līdz 30.jūnijam iedzīvotāji var izteikt viedokli par to, kādiem būtu jābūt kopienu centriem Rīgā.

Kopienas centrs ir iekļaujoša, daudzveidīgi izmantojama un atvērta vieta ikvienam apkaimes un kopienas iedzīvotājam. Kopienas centrs ir vieta, kur satikties visdažādākajiem iedzīvotājiem, lai kopīgi pavadītu brīvo laiku, pārrunātu sev aktuālus jautājumus, saņemtu un sniegtu atbalstu, kā arī sadarbojoties ar citiem, radītu, darītu un mācītos. Iedzīvotāji aicināti dalīties savās domās par to, kādas iespējas, viņuprāt, būtu vissvarīgāk nodrošināt šādos centros, norāda domes pārstāvji.

Līdz gada beigām plānots izstrādāt Rīgas kopienu centru koncepciju.

Līdz šai nedēļas nogalei, 17.jūnijam iedzīvotāji var dalīties ar saviem mazdārziņu un dārzu kopšanas paradumiem. Iegūtie dati tiks izmantoti, lai palielinātu zināšanas par dārzu un pilsētnieku lomu pilsētas dabas veidošanā un apzinātu izglītojošos pasākumos, praktiska un finansiāla atbalsta saņemšanā ieinteresēto rīdzinieku loku.