Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

VADC no šodienas asinsdonorus pieņems jaunās telpās

© f64.lv, Ketija Keita Krastiņa

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) no šodienas asinsdonorus pieņems jaunās telpās - asins ziedošanas vietā "Sakta", Brīvības bulvārī 32, informē VADC.

Jaunās asins ziedošanas vietas darba laiks būs tāds pats kā iepriekšējās - pirmdienās un ceturtdienās no plkst.8 līdz 18.30, otrdienās un trešdienās no plkst.8 līdz 16.30 un piektdienās no plkst.8 līdz 14.30.

Šodien atklāšanas pasākumā plkst.11 klātesošos uzrunās veselības ministre Līga Meņģelsone, VADC direktore Egita Pole un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Asinis var ziedot, ja donors atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem un ja pēdējo 14 dienu laikā nav bijis saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19.

Donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam - pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecība -, kas satur personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. Bez personu apliecinoša dokumenta donorus nepieņem. Lai saņemtu kompensāciju, ir nepieciešams bankas konta numurs.