Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bijušā maksātnespējas administratora Levkāna krimināllietu par piesavināšanos turpinās iztiesāt maijā

© Pixabay.com

Bijušā maksātnespējas administratora Valda Levkāna krimināllietu par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 10.maijā plkst.13, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Iepriekš Levkāns sarunā ar aģentūru LETA pauda nostāju, ka policijas rīcībā nonākušie pierādījumi pret viņu ir iesniegti, lai viņu nomelnotu, un lieta esot nepamatota.

Levkāns noliedza, ka viņa aizturēšana būtu saistīta ar futbola kluba (FK) "Skonto" maksātnespējas procesu vai likvidējamo "Trasta Komercbanku".

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) 2017.gadā Levkānu aizturējusi un vēlāk atbrīvojusi kādā kriminālprocesā par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Neminot personas vārdu, VP aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka ENAP lietvedībā ir kriminālprocess, kas sākts par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Šajā lietā 2017.gada 13.septembrī veiktas vairākas izmeklēšanas darbības, tajā skaitā kratīšanas aizdomās turētā dzīvesvietā un darbavietā. Maksātnespējas administrators aizturēts tajā pašā dienā, bet nākamajā dienā viņam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Levkāns pirmoreiz ieguva atpazīstamību, kad Rīgas rajona tiesa ierosināja viņu iecelt par maksātnespējas administratoru SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" maksātnespējas procesā, taču maksātnespējas process tika izbeigts pirms administratora iecelšanas.

Levkāns no 2018.gada 4.septembra vairs nepilda administratora amata pienākumus.