Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Būvniekus aicina sakopt teritoriju pie sabrukušās ēkas Satekles ielā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Lai Ernesta Birznieka-Upīša ielas 6. nama iedzīvotāji varētu pēc iespējas ātrāk atgriezties savā mājoklī, Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange aicinājis būvuzņēmēju SIA "Bukoteks" veikt teritorijas sakopšanu pie sabrukušās ēkas Satekles ielā un to atbrīvot no būvgružiem, informē Rīgas domes komunikācijas pārvalde.

Pagaidām ēkas apsaimniekotājs SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) nevar sakārtot cietušo ēku, jo nepieciešams teritoriju atbrīvot no blakus sabrukušās ēkas atliekām. Pēc tam RNP varēs organizēt E.Birznieka-Upīša ielas 6. nama remontu, kuram izlietotie līdzekļi tiks piedzīti no būvnieka.

Šajā kvartālā SIA "Satekles biznesa centrs" bija pašvaldības akceptēts būvprojekts jaunai celtniecībai un pārbūvei, saskaņā ar kuru sabrukušo ēku Satekles ielā 1C bija plānots saglabāt un tai uzbūvēt jaunu tehnisko stāvu, kā arī sānos piebloķēt jaunbūves daļas.

Ņemot vērā, ka šis būvobjekts ir 3. grupas publisku ēku komplekss, būvniecības kontroli veica Būvniecības valsts kontroles birojs.

Jau ziņots, ka Rīgas centrā ceturtdien, 30.martā būvlaukumā sagruva neapdzīvota piecstāvu ēka. Negadījumā cieta 11 automašīnas, savukārt izdevās izvairīties no cilvēku upuriem.

Pēc ēkas sabrukšanas, savas mājas no blakusesošajiem dzīvokļiem biji spiesti pamest četri cilvēki, tai starpā viena ukraiņu ģimene.