Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas vidusskolas šogad skolēnu uzņemšanā ņems vērā centralizēto eksāmenu rezultātus

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Rīgas vidusskolas šogad skolēnu uzņemšanā 10. klasē ņems vērā centralizēto eksāmenu rezultātus, bet apvienotie iestājpārbaudījumi notiks tikai valsts ģimnāzijās un Rīgas Franču licejā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Rīgas skolām šogad tika sniegtas izvēles iespējas noteikt uzņemšanas kritērijus 10. klašu komplektēšanai - iestājpārbaudījuma rezultātu vai iegūto vērtējumu centralizētajos eksāmenos. 54 galvaspilsētas vidusskolas izvēlējās ņemt vērā centralizēto eksāmenu rezultātus, bet septiņas skolas - Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija, Rīgas Valsts 3. ģimnāzija, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija un Rīgas Franču licejs - izvēlējās noteikt iestājpārbaudījumus.

Lai paaugstinātu izglītības kvalitāti, pašvaldība šogad noteikusi minimālās prasības skolēnu uzņemšanai 10. klasēs. Lai skolēns pretendētu uz iestāšanos 10. klasē, mācību sasniegumi, beidzot 9. klasi, visos mācību priekšmetos nedrīkst būt zemāki par 4 ballēm, vērtējumam latviešu valodā jābūt ne zemākam par 5 ballēm, bet vērtējumam centralizētajos eksāmenos - latviešu valodā, matemātikā, svešvalodā - ne zemākam par 35%.

No šodienas tīmekļa vietnē "izglitiba.riga.lv" un skolu mājaslapās pieejama informācija par iestājpārbaudījumu programmām, pieteikšanos iestājpārbaudījumiem, laiku un vietu.