Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bīstamās ēkas: Valdemāra ielā atjaunos tikai sabiedriskā transporta kustību; iedzīvotājiem ļaus paņemt personiskās mantas

© Ģirts Ozoliņš/F64

No otrdienas, 21. februāra tiks atsākta sabiedriskā transporta kustība pa Kr. Valdemāra ielu posmā starp Alojas un Šarlotes ielām, kur satiksme tika slēgta, konstatējot ēku bīstamību 117. un 119. namos. Satiksmi organizēs pēc maiņvirziena principa.

Savukārt namu iedzīvotājiem būs iespēja paņemt savas personīgās mantas jau tuvākajā laikā pēc pašvaldības policijas sastādīta grafika. Par kārtību iedzīvotāji tiks informēti sapulcē, kas notiek šovakar.

Autovadītājiem posms starp Alojas un Šarlotes ielām, Kr. Valdemāra joprojām ir slēgts.Kā ziņots, autovadītājiem ieteicams izvairīties no braukšanas pa Kr. Valdemāra ielu un virzienā uz centru no Sarkandaugavas izvēlēties Ganību dambi vai G. Zemgala gatvi, vai, ja brauc pa Duntes ielu, tad tālāk Skanstes ielu un Zirņu ielu. Virzienā no centra ieteicams izvēlēties tādas ielas kā Ganību dambis, G. Zemgala gatve, Bruņinieku iela, Skanstes iela un Zirņu iela. Tuvāko dienu laikā tiks izvietoti plakāti ar apbraukšanas shēmām, informācija par satiksmes ierobežojumiem atrodama arī Waze. Ņemot vērā iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti izmantot sabiedrisko transportu.

LETA jau ziņoja, ka sestdienas vakarā no divām ēkām Valdemārā ielā tika evakuēti cilvēki, jo ēku sienās paplašinājās plaisas. No divām blakus esošām ēkām tika evakuēti 33 cilvēki.

Lai neapdraudētu satiksmes dalībniekus Valdemāra ielas posmā no Šarlotes ielas līdz Alojas ielai tika slēgta satiksme.

Pašvaldība informēja, ka evakuētajiem iedzīvotājiem ir tiesības saņemt krīzes pabalstu - līdz 620 eiro vienam cilvēkam vai līdz 1240 eiro ģimenei.