Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zasulaukā jaunieši sadur kāda veikala apsargu

© F64

Šā gada 10. novembrī Valsts policija saņēma izsaukumu uz kādu pārtikas veikalu, kas atrodas Rīgā, Zasulaukā. Tur bija izcēlies konflikts starp apsargu un diviem nepilngadīgiem jauniešiem, kā rezultātā apsargs vairākas reizes ar nazi ticis sadurts kājā, bet iespējamie vainīgie jaunieši no notikuma vietas aizbēguši.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kuri noskaidroja, ka šis noziegums izdarīts pēc tam, kad jaunieši, iespējams, mēģinājuši nozagt preces, bet apsargs centies viņus aizturēt.

Policisti nekavējoties uzsāka meklēt uzbrucējus, kā rezultātā Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas likumsargiem vienu no viņiem drīz vien tajā pašā dienā aizturēja, savukārt otru personu notvēra nākamajā dienā.

Turpinot darbu ar aizturētajiem, tika noskaidrots, ka viņi pirms šī nozieguma uz ielas Rīgā, Pārdaugavā, kādam nepilngadīgajam, iespējams, nolaupījuši mobilo telefonu. Nolaupīto telefonu policisti atrada pie viena no aizturētajiem jauniešiem un atguva. Turklāt likumsargi noskaidroja, ka viņi tajā pašā dienā no citas tirdzniecības vietas nozaguši alkoholu.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat šobrīd uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 270. panta 2. daļas - par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai par pretošanos personai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, un ja to izdarījusi personu grupa. Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Jāuzsver, ka pēc miesas bojājumu ekspertīzes rezultātu saņemšanas, iespējams, šis kriminālprocess tiks pārkvalificēts.

Trešais kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 180. panta - par zādzību nelielā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Jāpiemin, ka aizdomās turētie ir 16 gadus veci un jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā.

Valsts policija ierosināja vienam no aizdomās turētajiem piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, taču tiesa atteica viņu apcietināt, tāpēc uz izmeklēšanas laiku abiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.