Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiek Tēva dienai veltīti pasākumi

© Oksana Džadana/ F64

Šodien Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks Tēva dienas pasākumi, aģentūru LETA informēja zooloģiskajā dārzā.

Visas dienas garumā no plkst.10 līdz 18 tīģeru skatu laukumā darbosies foto iespēja tēviem ar visu ģimeni, kur būs iespējams uzņemt un izdrukāt ģimeniskus foto Tēva dienas noskaņās ar zoodārza tīģeri Augustu fonā, izmantojot īpašus Tēva dienas rekvizītus un saņemt fotogrāfijas īpašā Tēva dienas noformējumā.

Savukārt Latvijas abinieku un rāpuļu zālē atradīsies 360 grādu video platforma, kas piedāvās iemūžināt Tēva dienas apmeklējumu zoodārzā ar visu ģimeni video formātā un pievienot izvēlēto mūziku.

Orientēšanas laikā būs iespēja interaktīvi uzzināt, kurš ir viens no rūpīgākajiem tēviem dzīvnieku pasaulē un kur to varēs satikt Rīgas zoodārzā. Tāpat būs iespēja vērot dzīvnieku publiskās barošanas sezonas noslēgumu visā zooloģiskā dārza teritorijā noteiktos laikos. Visas šīs iespējas būs pieejamas visiem viesiem bez papildus maksas.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā un filiālē "Cīruļi" mītošo dzīvnieku ģimenēs tēviņiem ir dažāda loma. Dažu, piemēram, tīģeru, briežu, lāču, kiangu, jaku tēviņi pēc sapārošanās dodas savās gaitās un pēcnācēju tālākajā aprūpē neiesaistās.

Citi - grifi, vilki, dzērves, pūces - uz vienu sezonu vai ilgāku laiku izveido ģimeni un piedalās mazuļu aprūpē, līdz tie ir gatavi uzsākt savu dzīvi.

Savukārt vēl citu - strausveidīgo putnu kazuāru un nandu - tēviņi vieni paši rūpējas par pēcnācējiem - perē olas un pēc tam vadā un apmāca cāļus visās dzīves gudrībās.