Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Burovs: VEF kultūras pils un "Ziemeļblāzma" ir jāapvieno ar Mežaparka estrādi vienotā organizācijā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

2021.gadā plānots pabeigt Mežaparka estrādes būvdarbus un ir jāsāk plānot telpu un estrādes izmantošana, tāpēc ir nepieciešams steidzami pieņemt lēmumu par estrādes apsaimniekošanu, uzsver Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs (GKR).

Burovs uzskata, ka VEF kultūras pils un "Ziemeļblāzma" ir jāapvieno ar Mežaparka estrādi spēcīgā kultūras pasākumu organizācijā.

Viņš norāda, ka pagājušā gada sākumā bija sāktas sarunas par šādu apvienošanu, taču nedz pagaidu administrācija, nedz jaunā domes vadība šo procesu nav turpinājušas, kā rezultātā estrādes apsaimniekotājs joprojām neesot zināms.

"Šāda neziņa apdraud veiksmīgu estrādes darbības uzsākšanu pēc tam, kad tiks pabeigti visi būvdarbi, un tas notiks jau šogad," uzskata Burovs.

Politiķis skaidro, ka VEF kultūras pili, "Ziemeļblāzmu" un Mežaparka estrādi vienojot ne tikai ģeogrāfija, bet arī pieredze kultūras pasākumu plānošanā un rīkošanā. Abās kultūras pilīs strādājot spēcīgas kultūras menedžmenta komandas, tām esot pa spēkam piepildīt ar saturu arī Rīgas jaunāko un iespaidīgāko kultūras centru - Mežaparka lielo estrādi.

Apvienojot abas komandas, to spējas un prasmes varētu izmantot vēl lietderīgāk, radot vienotu un apjomīgu platformu pašvaldības, valsts un starptautiskas nozīmes pasākumu norisei Rīgā, ir pārliecināts domnieks.

"Mežarapka estrāde ir grandiozākā no visām kultūras būvēm, kas Latvijā tapušas pēdējo gadu laikā, tās ir Dziesmu svētku mājas. Taču tās apsaimniekošana patlaban pat nav ieplānota šī gada pilsētas budžetā. Tas nav pieņemami un izskatās, ka patreizējā pilsētas vadība neuzskata šo vietu par uzmanības vērtu," saka Burovs.

Jau ziņots, ka Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana sākās 2016.gada 11.martā, kad Rīgas pašvaldība un Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Kā iepriekš Saeimas deputātus informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvji, Mežaparka Lielās estrādes pirmās kārtas īstenošanas finansējums bija mazliet vairāk par 46 miljoniem eiro, otrajā kārtā aizņēmuma summa bija 41 miljons eiro.

Savukārt estrādes noslēdzošos pārbūves darbus par 18,5 miljoniem eiro veiks AS "LNK Industries".