Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome gatavojas rekonstruēt vairākus kultūras objektus

Gatavojoties 2014.gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, Rīgas dome gatavojas rekonstruēt vairākus kultūras objektus, kuru ēkas ir pašvaldības īpašums, šodien preses konferencē pastāstīja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC).

Jau ir izsludināts metu konkurss Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas rekonstrukcijai, kas izmaksās deviņus miljonus latu.

Nākamnedēļ Rīgas dome varētu lemt par kultūras nama "Ziemeļblāzma" rekonstrukciju. Latgales priekšpilsētā iecerēts būvēt jaunu kultūras centru. Rīgas domes plānā ir arī VEF Kultūras pils rekonstrukcija, pastāstīja Ameriks.

Savukārt Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC) pastāstīja, ka patlaban notiek sarunas par Rīgas domes līdzdalību Rīgas doma rekonstrukcijā.

Jautāts par ieceri Rīgas Kongresu namu pārbūvēt par akustisko koncertzāli, Dolgopolovs atbildēja, ka tāda iespēja tiek apsvērta. Tā kā tuvākajos desmit gados akustiskā koncertzāle uz AB dambja Rīgā netiks uzbūvēta, Kongresu nama pārbūve kļūstot aizvien reālāka. Ieguldot 1,5-2 miljonus latu, vietu skaitu Kongresa namā varētu palielināt no pašreizējiem 1200 līdz 1600. Lai iegūtu vēl lielāku vietu skaitu zālē, nāktos nojaukt piebūves, kas 2000.gadā tika uzceltas, lai Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku sanāksmes dalībniekiem nodrošinātu darba telpas. Kongresu nama akustika ir piemērota koncertzāles vajadzībām, atzīst speciālisti.

Dolgopolovs arī pastāstīja, ka patlaban tiek skaidrotas juridiska rakstura problēmas, lai varētu sākt būvēt Latvijas Nacionālās operas trešo kārtu. Diskusijas raisot iecere bijušās bumbu patversmes vietā pie operas būvēt apakšzemes autostāvvietu, kura vienlaikus būtu pamati piebūvei, kurā atradīsies dekorāciju noliktava un citas LNO darbības nodrošināšanai vajadzīgās telpas.