Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Noslēgušies vērienīgie ūdensvada renovācijas darbi Viestura prospektā

STARTS UN FINIŠS. Lai ūdensvada renovācijas laikā varētu nodrošināt netraucētu ūdensapgādi Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem, iesākumā bija nepieciešams pārbūvēt ūdensvada mezglu Viestura un Ostas prospektu krustojumā. Šie darbi notika maijā, bet tagad jau ir pabeigts viss vērienīgais ūdensvada pārbūves projekts Viestura prospektā © Foto: Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Noslēgušies apjomīgie ūdensvada renovācijas darbi Viestura prospektā, kas ietilpst jaunajā satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem Sarkandaugavā būvniecības projektā.

Renovētā ūdensvada kopējais garums ir iespaidīgākais SIA Rīgas ūdens līdz šim realizēto projektu sarakstā - 4155 metri. Būvniecības darbi tika veikti pa aptuveni 500 metrus gariem posmiem, ar beztranšeju metodi, tādējādi to laikā nebija būtisku satiksmes sarežģījumu. Dzelzsbetona ūdensvads tika renovēts ar ievilkšanas metodi, taču bez vecā ūdensvada sagraušanas, kā tas noticis vairāku citu projektu realizācijas gadījumos. Šā projekta realizācija ļaus uzlabot ūdensapgādes drošību Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem un mazināt ūdensvada avāriju draudus.

Šie ūdensvada remontdarbi ietilpst apjomīgajā satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga-Skulte ar pieslēgumiem pie Viestura prospekta projektā. Tā pirmā kārta paredz satiksmes pārvada izbūvi pāri dzelzceļam, atslogojot esošo Tilta ielas pārbrauktuvi. Transports uz ostu tiks novirzīts no Sarkandaugavas centra. Savukārt projekta otrā kārta paredz Tvaika ielas pārbūvi no Ganību dambja līdz jaunajam satiksmes pārvadam. Šo projektu realizējot, tiks likvidēti dzelzceļa pārbrauktuves Tilta ielā radītie sastrēgumi Sarkandaugavā un ievērojami atvieglota Vecmīlgrāvja, Vecāķu un Jaunciema iedzīvotāju nokļūšana pilsētas centrā un no tā atpakaļ mājās. Plānots, ka šis pārvads tiks pilnībā izbūvēts līdz 2021. gadam.