Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas brīvostas pārvalde publicēs operatīvo informāciju par vides situāciju ostā

© F64

Rīgas brīvostas pārvalde turpmāk savā interneta mājaslapā "rop.lv" publicēs operatīvo informāciju par vides situāciju ostas teritorijā.

Lai pārrunātu vides jautājumus ostā, Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš šodien tikās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK). Tikšanās laikā amatpersonas vienojās, ka nepieciešams stiprināt komunikāciju ar iedzīvotājiem, kā arī operatīvāk un ciešāk sadarboties ar vidi kontrolējošām institūcijām.

"Ir ļoti svarīgi, lai iedzīvotāji operatīvi saņem ne tikai informāciju par notiekošo, bet arī konsultatīvu atbalstu - kā rīkoties, ja vidē jūtama smaka. Tāpat rosinu pievērst lielāku uzmanību komunikācijai ar iedzīvotājiem par to, kādas darbības ostā notiek. Cilvēku bažas ir pamatotas, jo publiskajā telpā nenonāk informācija, kas tiek pārkrauts Rīgas ostā un vai pār šiem procesiem ir pietiekama kontrole," uzsvēra Gerhards.

Tāpat ministrs norādīja, ka Rīgas domei, rūpējoties par iedzīvotāju labklājību, ir iespēja piemērot stingrākas prasības darbībām ostas teritorijā.

Lai nodrošinātu iedzīvotājus ar aktuālāko informāciju gadījumos, ja tiek fiksētas sūdzības par gaisa kvalitāti, Rīgas brīvostas pārvalde turpmāk savā interneta mājaslapā "rop.lv" publicēs operatīvo informāciju par vides situāciju ostas teritorijā.

Plānots arī organizēt sanāksmes ar ostai pieguļošo apkaimju iedzīvotājiem, lai iepazīstinātu ar vides aizsardzības kontroles un monitoringa mehānismiem un pārrunātu, kā rīkoties un kur vērsties gadījumos, ja rodas aizdomas par gaisa piesārņojumu.

Kā ziņots, ostas rajonā Vecmīlgrāvī jau vairākus gadus iedzīvotāji periodiski sūdzas par smakām. Vairākas sūdzības bijušas arī pēdējās nedēļās.