Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

FOTO: Lucavsalā top iespaidīgā "Red Hot Chili Peppers" skatuve

© nra.lv

Jau šo ceturtdien Lucavsalā norisināsies grandiozākais un ilgāk gaidītais brīvdabas rokkoncerts. Ar iespaidīgu priekšnesumu Daugavas krastā uzstāsies viena no komerciāli veiksmīgākajām rokgrupām mūzikas vēsturē - "Red HotChili Peppers". Iezīmējot vēl nebijuša mēroga notikumu Latvijas koncertvēsturē, iespaidīgais šovs pulcēs aptuveni 30 000 skatītāju. Portāls nra.lv devās lūkot, kā notiek iespaidīga koncerta skatuves būvniecība un teritorijas sagatavošana.

Amerikāņu rokgrupa "Red Hot Chili Peppers" Latvijā ieradīsies pasaules koncerturnejas ietvaros. Pēc mūzikas žurnāla "Pollstar" datiem "Red Hot Chili Peppers" jaunā turneja ir viena no 2017.gada ienesīgākajām koncerttūrēm pasaulē. Jau kopš pagājušajās nedēļas Lucavsalā notiek koncertam nepieciešamās teritorijas iekārtošana un skatuves būvniecība.

Tiem, kuri plāno doties uz koncertu, jāatceras vairākas lietas:

  • saistībā ar koncertu Lucavsalā no plkst. 16:00 atbilstoši pasažieru plūsmai tiks organizēts speciāls trolejbusa maršruts "Latvijas Universitāte - Lucavsala".
  • Novietot auto būs iespējams maksas autostāvvietā pie pasākuma norises vietas Lucavsalas ielas abās pusēs. Lai garantētu vietu autostāvvietā, iesakām to iegādāties iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv. Ierodieties uz koncertu savlaicīgi un rēķinieties ar to, ka šāda mēroga pasākumā ikviena darbība var prasīt vairāk laika nekā ierasts.
  • Iepretim pasākuma ieejai būs izveidota bezmaksas velo novietne. Vietu skaits būs ierobežots, tāpēc tā būs pieejama kvēlākajiem mūzikas faniem, kuri ieradīsies pirmie.

Paņemiet līdzi:

  • skaidru naudu! Norēķināšanās par ēdienu, dzērieniem, suvenīriem utt. koncerta norises teritorijā notiks tikai skaidrā naudā;
  • lietus apmetni;
  • Mobilie tālruņi: mobilie tīkli pasākuma teritorijā var būt pārslogoti un mobilajos sakaros iespējami pārrāvumi, tādēļ jau iepriekš vienojieties ar saviem ģimenes locekļiem un draugiem par satikšanās vietu;
  • Ja būs karsts laiks, ņemiet līdzi galvassegu un lietojiet pietiekami daudz šķidruma, lai pasargātu sevi no organisma atūdeņošanās;
  • Jaudīgās skaņas un ļaužu drūzmas dēļ koncerta rīkotāji iesaka neņemt līdzi mazus bērnus un norāda, ka ar bērnu ratiņiem koncerta norises vietā ieiet nebūs iespējams. Ja tomēr esat ieradies uz koncertu ar mazu bērnu, iedodiet viņam vai ielieciet viņa kabatā zīmīti ar viņa datiem - vārdu, uzvārdu un jūsu tālruņa numuru. Pēc plkst. 22.00 bērniem, kas ir jaunāki par 16 gadiem, jābūt pieaugušā pavadībā.

Jūsu drošībai jāatceras šādas lietas:

  • Koncertā aizliegts ienest lietussargus (tie ierobežo redzamību),pašportretu statīvu jeb selfie stick, foto, audio un video ierakstu tehniku (izņemot mobilos telefonus un kompaktkameras - t.s. "ziepju traukus"), līdzpaņemtus ēdienus un dzērienus,lieku rokas bagāžu - neņemiet līdzi lielus maisiņus, mugursomas, nevajadzīgus priekšmetus - tas paildzinās pārbaudi pie ieejas Lucavsalā. Pie koncerta norises vietas nebūs uzglabāšanas kameras, velosipēdus, skrituļslidas un skrituļdēļus, motociklistu ķiveres, saliekamos krēslus, bērnu ratiņus;
  • koncertā netiks ielaisti stipri iereibuši un agresīvi skatītāji, kas var radīt neērtības apkārtējiem;
  • Neatļautu priekšmetu vai jebkādu citu priekšmetu nodošana uzglabāšanai pie Koncertu apkalpojošā personāla vai Kārtības uzturētāju personāla nav paredzēta un netiks nodrošināta

Tāpat ikvienam, kurš apmeklēs koncertu jāievēro:

  • Šāda mēroga pasākumā ikviena darbība var prasīt laiku - piemēram, biļešu un apmeklētāju un viņu līdzpaņemto lietu personiska pārbaude pie ieejas, ēdiena un dzēriena iegāde utt.
  • Izturieties pret citiem tā, kā jūs vēlētos, lai viņi izturas pret jums. Neaizmirstiet, ka drošības dienestu un apsardzes pārstāvji vienkārši pilda savu darbu - lūdzu, esiet korekti un sekojiet viņu norādījumiem.
  • Jau iepriekš iepazīstieties ar informācijas materiāliem un koncerta norises vietas plānu.
  • Ierodieties uz koncertu savlaicīgi, lai varētu ieņemt labāku stāvvietu; rēķinieties ar to, ka pēc pasākuma biegām norises vietas atstāšana prasīs laiku.
  • Koncerta laikā Lucavsalas teritorijā dežūrēs neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kā arī policijas vienības. Būs pieejami pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas punkti.