Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kupls apmeklētāju pulks piedalās iespaidīgā rotaļu laukuma atklāšanā Rīgā

© Publicitātes foto

Centra sporta kvartāla rotaļu laukuma atklāšana šorīt pulcējusi kuplu apmeklētāju skaitu - bērnus un viņu vecākus.

Laukumu atklāja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) un citas amatpersonas. Ameriks savā runā uzsvēra, ka Rīgai bija vajadzīgas šādas izmaiņas un šāds laukums kā publiskās atpūtas vieta.

Pēc viņa domām, Rīga top arvien skaistāka, bet vēl ir vairākas vietas, ko ir nepieciešams savest kārtībā, ar ko dome arī nodarbosies.

Atklāšanā piedalījās arī Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona, kura pauda, ka laukuma tapšana ir simbolisks notikums vairākās nozīmēs un galvenokārt tas apliecina kvalitatīvu Latvijas un Francijas sadarbību publiskajā un privātajā partnerībā. Vēstniece uzsvēra, ka šis laukums arī ļoti labi ilustrē Francijas uzņēmumu prasmes.

Francijas uzņēmuma "Proludic", kas piedalījās laukuma izveidē, pārstāvji sacīja, ka līdz šim viņi izveidojuši aptuveni 80 000 rotaļu laukumu, bet šis "nenoliedzami ir visskaistākais rotaļu laukums, ko esam realizējuši".

Uzņēmuma amatpersonas uzsvēra, ka smagi strādājušas pie šāda laukuma izveides, parūpējoties arī par aktivitāšu iespējām bērniem ar kustību traucējumiem. Tāpat laukumā tika iekļautas vairākas tēmas, tostarp izceļot Rīgas kultūras un arhitektūras vēsturi, kā arī parādot moderno Rīgu.

Klātesošos izklaidēja deju kolektīvi, kā arī muzikālie ansambļi.

Pasākuma norisi uzraudzīja vairāki kārtībsargi, kā arī laukuma teritorijā dežūrēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Publicitātes foto

Jau ziņots, ka Centra sporta kvartāla kopējā teritorija ir četri hektāri, no kuriem 7000 kvadrātmetros ir izveidots viens no lielākajiem rotaļu laukumiem bērniem. Tajā ir uzstādītas dažāda veida rotaļu iekārtas un elementi, kas domātas divu vecuma grupu bērniem - pirmsskolas/sākumskolas bērniem vecumā līdz septiņiem gadiem un bērniem no astoņu gadu vecuma.

Rotaļu laukuma vizuālajā noformējumā par pamatu ir izmantota Rīgas pilsētas simboli un vēsture. Izmantojot zilas krāsas bruģakmeni un gumijas segumu, laukumu vizuāli pārdala Daugava, kur ir gan sala ar vertikālu rāpšanās elementu - piramīdu -, gan pietauvots kuģis. "Daugavas" vienā krastā ir stilizēta vecpilsēta ar Vecrīgai raksturīgajiem elementiem - Rīgas Doma baznīcas pulksteņa kopija, Vecpilsētas melnais kaķis, torņi un tilti ar pilsētas heraldiskajām zīmēm. Šajā rotaļu laukuma daļā sākumskolas un pirmsskolas bērniem būs iespēja gan izskrieties, izvingroties, gan spēlēt dažādas lomu spēles, speciāli tam paredzētos rotaļu elementos.

Līdzās atradīsies laukums pavisam maziem bērniem un speciālas šūpoles, kurās vienlaicīgi var šūpoties gan māmiņa, gan viņas mazulis.

"Daugavu" varēs šķērsot gan pa diviem trošu ceļiem, gan ar kājāmgājēju tiltiņu, nonākot zaļajā "Pārdaugavā", kur slejās augsti torņi, un rotaļu atrakcijas vecākiem bērniem, kuru izmantošana rada ne tikai prieku un jautrību, bet veicina arī fizisko attīstību.

Vizuālās upes abus krastus savienos arī īpaša "telefona līnija", ar kuras starpniecību bērni varēs sazināties viens ar otru esot katram savā upes krastā. Papildus tam visam rotaļu laukumā būs izvietoti soliņi vecākiem un "Daugavas" tecējumu noslēgs bruģī iestrādāta strūklaka, kurā veldzēties karstajās vasaras dienās.

Rotaļu laukuma labiekārtošanas darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic "Jūrmalas mežaparki".

Pārējā Centra sporta kvartāla četru hektāru lielā teritorijā pašreiz top 64 reiz 42 metrus liels futbola laukums ar 280 metrus garu skrejceļu ap to, latviešu basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa basketbola laukums, divi multifunkcionālie laukumi, laukumi pludmales volejbolam, tāllēkšanas sektors, skeitparks un veloparks, laukums ielu vingrošanai, tribīnes, inventāra nomas punkti, tualetes, ģērbtuves. Visā teritorijā uzstādīs video novērošanas sistēmu un jaunu apgaismošanas sistēmu. Sporta kvartālu apsaimniekos Rīgas Centra humanitārā vidusskola.

Stadiona izbūves un teritorijas labiekārtošanas darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic PS "LNK Industries Partnership".

Visa Centra sporta kvartāla atklāšanas svētki plānoti 2.septembrī, sākoties jaunajam mācību gadam.