Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar darbiem Viestura prospektā gatavojas jaunā pārvada būvniecībai

ATJAUNO ŪDENSVADU. SIA Rīgas ūdens pašlaik pārbūvē ūdensvada mezglu Viestura un Ostas prospekta krustojumā, un jau šomēnes paredzēts uzsākt ūdensvada atjaunošanu Viestura prospektā © Publicitātes foto

Jaunā satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem Sarkandaugavā būvniecības projekta ietvaros šomēnes SIA Rīgas ūdens sāks ūdensvada renovāciju Rīgā, Viestura prospektā – maģistrālē, kas atdala Sarkandaugavas dzīvojamo rajonu no Mežaparka.

Rīgas domes Satiksmes departaments jau pagājušā gada rudenī izsludināja iepirkumu par satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem ar pievedceļiem pie Viestura prospekta un Tvaika ielas 1. un 2. kārtas projektēšanu un autoruzraudzību, bet pirms šo darbu uzsākšanas SIA Rīgas ūdens atjaunos ūdensvadu vairāk nekā 4000 metru garumā. Darbi jau uzsākti Viestura un Ostas prospekta krustojumā, kur tiek pārbūvēts ūdensvada mezgls, lai vēlāk - ūdensvada atjaunošanas laikā - netraucētu ūdensapgādi Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem.

SIA Rīgas ūdens informē, ka pēc ūdensvada mezgla pārbūves un Rīgas domes nepieciešamo atļauju saņemšanas varēs sākt būvdarbus Viestura prospektā. Renovējamā ūdensvada kopējais garums būs iespaidīgākais uzņēmuma līdz šim realizēto projektu sarakstā - 4155 metri, līguma kopējā summa - 2 569 548 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa). Plānots, ka būvniecības darbi tiks veikti pa aptuveni 500 metru gariem posmiem ar beztranšeju metodi, kas ļauj ātrāk paveikt būvdarbus un samazina izmaksas, un arī būtiski satiksmes sarežģījumi netiek prognozēti, jo virs renovējamā ūdensvada nebūs pilnībā jāuzrok brauktuve. Savukārt dzelzsbetona ūdensvads tiks renovēts ar ievilkšanas metodi, taču bez vecā ūdensvada sagraušanas, kā tas noticis, īstenojot vairākus citus projektus. Šos būvdarbus plānots sākt no Viestura prospekta 29, pakāpeniski virzoties Vecmīlgrāvja virzienā. Tādējādi tiks uzlabota ūdensapgādes drošība Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem un mazināsies ūdensvada avāriju draudi.

Dzelzsbetona ūdensvada remontdarbi ietilpst apjomīgajā satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga-Skulte ar pieslēgumiem pie Viestura prospekta projektā. Tā pirmā kārta paredz satiksmes pārvada izbūvi pār dzelzceļu, atslogojot esošo Tilta ielas pārbrauktuvi. Transports uz ostu tiks novirzīts no Sarkandaugavas centra. Savukārt projekta otrā kārta paredz Tvaika ielas pārbūvi no Ganību dambja līdz jaunajam satiksmes pārvadam, nodrošinot satiksmi pa četrām joslām. Šo projektu realizējot, Tilta ielā tiks likvidēti dzelzceļa pārbrauktuves radītie sastrēgumi Sarkandaugavā un ievērojami atvieglota Vecmīlgrāvja, Vecāķu un Jaunciema iedzīvotāju nokļūšana pilsētas centrā un no tā atpakaļ mājās. Pārvads pilnībā jāizbūvē līdz 2021. gadam.