Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

IUB paziņos lēmumu par sūdzību "Rīgas satiksmes" iepirkumā

© Gints Ivuškāns/ f64 photo agency

Šodien gaidāms Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmums par sūdzību pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" iepirkumā par mikroautobusu pakalpojumu sniegšanu galvaspilsētā, iepriekš pauda uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka 6.martā beidzās pieteikumu iesniegšana iepirkuma otrajā kārtā. Pieteikumus iesniedza divi komersanti - pašreizējais mikroautobusu pakalpojumu nodrošinātājs "Rīgas mikroautobusu satiksme" un personu apvienība, kas sastāv no AS "Liepājas autobusu parks" un AS "Nordeka".

Vienlaikus Zaķis pastāstīja, ka IUB vēl nav izskatījis "Liepājas autobusu parka" un "Nordeka" sūdzību iepirkumā, tāpēc tālāka virzība pagaidām nenotiks. IUB lēmums gaidāms šodien.

Jau vēstīts, ka iepirkums par mikroautobusu pakalpojumu sniegšanu galvaspilsētā izsludināts trešo reizi. To sākotnēji izsludināja septembrī, bet oktobrī tas ar IUB lēmumu tika pārtraukts. Pēc labojumu veikšanas nolikumā tas tika izsludināts atkārtoti novembrī, taču personu apvienība, kas sastāv no "Liepājas autobusu parka" un ''Nordeka", decembrī vērsās IUB ar sūdzību par rīkotās sarunu procedūras prasībām, paužot, ka tajā tiek dotas priekšrocības "Rīgas mikroautobusu satiksmei". IUB sūdzību izskatīja 20.janvārī un aizliedza uzņēmumam turpināt iepirkumu par mikroautobusu pārvadājumiem.

''Rīgas satiksme'' precizēja nolikumu un atkārtoti izsludināja konkursu ar termiņu līdz 2.februārim. Tam sekoja pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana sākotnēji līdz 9.februārim, pēc tam vēl līdz 21.februārim, tālāk līdz 6.martam.

Aģentūra LETA iepriekš jau vēstīja, ka jauno līgumu par mikroautobusu pakalpojumu sniegšanu ir paredzēts slēgt uz astoņiem gadiem ar kopējo summu aptuveni 80 miljonu eiro apmērā. 2018.gada maijā beigsies ''Rīgas satiksmes'' līgums ar pašreizējo pakalpojuma sniedzēju ''Rīgas mikroautobusu satiksme'', ar kuru līgums bija noslēgts 2013.gadā par 36,5 miljoniem eiro.