Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

LABDARĪBA: "Laimas" namiņā vēl nepiepildīti vairāk nekā 300 bērnu sapņu

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Šogad pirmajās divās "Laimas" namiņa darbības nedēļās piedzīvota rekordliela cilvēku atsaucība un no namiņa brīnumu egles paņemtas jau gandrīz 900 kartītes. Tā kā atsaucība ir tik ievērojama, "Laimas" namiņa organizatori sadarbībā ar reģionu sociālajiem dienestiem sarūpējuši vēl 100 kartītes, uzstādot jaunu mērķi šim gadam - Ziemassvētku brīnumu ienest vairāk nekā 1 200 Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu mājās.

"Esam patiesi saviļņoti par cilvēku lielo atsaucību palīdzēt piepildīt bērnu sapņus par svētku brīnumu, sarūpējot tik ļoti kārotās dāvanas. Esam pārliecināti, ka līdz 2017. gada 2.janvārim mums ar sabiedrības atbalstu izdosies sagādāt dāvanas vēl vairāk bērniem, šogad sasniedzot 1 200 bērnus," skaidro "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Šogad starp kārotākajām dāvanām ierindojas tieši velosipēdi, kas tālākos Latvijas reģionos ir ļoti gaidīti, bērnu aktīvajai atpūtai un brīvā laika pavadīšanai. Savukārt bērnu talantu attīstīšanai "Laimas" kartītes glabā tādas vēlmes Ziemassvētkos kā krāsojamās grāmatas, otas un krāsas. Protams, ne mazāk populāras bērnu loloto dāvanu vidū ir mūsdienu tehnoloģijas, piemēram, mobilie tālruņi un planšetdatori. Līdztekus lielākām dāvanām, bērni lolo sapņus arī par tādām ikdienā nepieciešamām lietām kā siltas ziemas jakas, zābaki, kleitas, trauki un saldumi.

"Tomēr, lai īstenotu visu bērnu vēlmes, mēs aicinām arī uzņēmumu kolektīvus, draugus un ģimenes iesaistīties "Laimas" namiņa projektā, lai kopīgi sarūpētu kādu no dāvanām, piemēram, velosipēdu, kas ir viena no populārākajām vēlmēm šogad. Iespējams arī sagādāt, piemēram, velosipēdu, kas pašiem vairs nav nepieciešams, bet ir labā darba kārtībā," uzsver Lineta Mikša.

Kā jau ziņots iepriekš, turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, pirmo bērnu veidoto kartīti no "Laimas" namiņa brīnumu egles izvēlējās Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone. Šogad Vējoņu ģimene piepildīs Ziemassvētku vēlēšanās sešu bērnu audžu ģimenei no Līgatnes novada.

Trešo gadu pēc kārtas "Laimas" namiņa projektā iesaistās arī Bērnu slimnīcas fonds, lai iepriecinātu un piepildītu Ziemassvētku brīnumu 35 Onkoloģijas nodaļas mazajiem pacientiem, kuriem svētkus nāksies pavadīt slimnīcā.

"Laimas" namiņā līdz pat 2017. gada 2.janvārim, no plkst. 12.00 līdz 21.00, izņemot svētku dienas, mīļi gaidīts ir ikviens Latvijas iedzīvotājs un viesis, lai no namiņa brīnumu egles izvēlētos vienu kartīti un, sarūpējot dāvanu, piepildītu to bērnu sen lolotus sapņus par sen kārotām dāvanām, kuru ģimenes šajos svētkos pašas to nevar atļauties. "Laimas" namiņš pie "Laimas" pulksteņa šogad tiek atvērts piekto gadu pēc kārtas, un kopā kopš 2012. gada tajā ir piepildīti vairāk nekā 2 500 bērnu sapņi Ziemassvētkos.