Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par Barona ielu interesējas KNAB

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par iespējamu dokumentu viltošanu Rīgas domes Satiksmes departamentā – Krišjāņa Barona ielas brauktuves būvdarbu procesā.

Satiksmes departamentā Neatkarīgajai apstiprināja, ka KNAB darbinieki veikuši «procesuālas darbības saistībā ar Krišjāņa Barona ielas brauktuves būvniecību 2015. gadā». KNAB lēmumā ir norādīts pants par dienesta viltojumu. Departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola sacīja, ka ir izņemti visi dokumenti, kas saistīti ar Krišjāņa Barona ielas atjaunošanu, bet nav informācijas par to, kuri dokumenti vai dokuments ticis viltots un kurš to izdarījis, tāpēc Satiksmes departaments vai cita Rīgas pašvaldības institūcija nevar veikt savu pārbaudi par iespējamu dokumentu viltojumu. Līdz vakardienas pēcpusdienai no KNAB nebija saņemta informācija par to, ka kāds no Satiksmes departamenta darbiniekiem būtu atstādināms no amata.

KNAB pašlaik sniedz skopu informāciju - iegūtie pierādījumi dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka Satiksmes departamenta rīkotajā iepirkumā Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi 2015. gadā, iepirkuma daļā Ielu seguma atjaunošana. Seguma atjaunošana Krišjāņa Barona ielā valsts amatpersona veikusi dienesta viltojumu. Kriminālprocess sākts šomēnes, izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta. Krimināllikums par dokumenta viltošanu vai par viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Krišjāņa Barona ielas brauktuves remontdarbi uzsākti pagājušā gada septembrī. Uzsākot darbus, tika ziņots, ka ielas seguma atjaunošanas izmaksas pēc iepirkuma procedūras 2015. gadā ir 2,6 miljoni eiro. Ietvju atjaunošana notika šogad (plānotās izmaksas 900 000 eiro). U. Ahuna-Ozola informē, ka brauktuve ir nodota ekspluatācijā, bet ietves vēl ne - atbildīgais būvinženieris turpina pārbaudīt, vai novērsti konstatētie defekti.