Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Brīvības ielā notiek siltumtīklu rekonstrukcija; iespējami sastrēgumi

© F64

Lai nodrošinātu nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi, kā jau iepriekš ziņots, AS "Rīgas siltums" veiks noslēdzošos siltumtīklu rekonstrukcijas darbus Brīvības ielā - no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai, vairākās vietās atrokot siltumtīklus, lai pēc to uzsildīšanas, apmetinātu un nosiltinātu kompensatorus, kas garantē drošu siltumenerģijas pārvadi pie mainīgām siltumnesēja temperatūrām.

Darbi tiks uzsākti 29.septembrī, pabeidzot tos nedēļas nogalē.

Drošai siltumenerģijas piegādei, tehnoloģiski pareizs siltumtīklu rekonstrukcijas izbūves process nosaka, ka pēc siltumtīklu rekonstrukcijas darbu pabeigšanas, siltumtīklu posma uzpildīšanas un uzsildīšanas, nepieciešams Brīvības ielā, no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai, četrās vietās atrakt kompensatorus (aptuveni 2mx2m), lai pēc cauruļvadu termiskās izplešanās un kompensatoru nostrādāšanas, tos apmetinātu un uzliktu īpašu izolāciju. Šie darbi ir rūpnieciski izolēto cauruļvadu montāžas procesa neatņemama sastāvdaļa un tos var veikt tikai pēc siltumtīklu posma pieslēgšanas un uzsildīšanas.

AS "Rīgas siltums" uzsver - šajā siltumtīklu pārbūves posmā nav rekonstruēts ielas segums, bet uzklāts vien pagaidu asfalts, lai, kamēr tiek uzsildīti siltumtīkli, netiktu traucēta satiksme. Ielas rekonstrukcija pilnā apjomā iecerēta vien nākamajā būvniecības sezonā.

Remontdarbu laikā tiks nodrošināta autotransporta kustība, tomēr tā būs apgrūtināta un var veidoties auto sastrēgumi.

Droša siltumenerģijas piegāde ir ārkārtīgi svarīga, īpaši ņemot vērā Latvijai raksturīgās bargās ziemas, kad lielas siltumtīklu avārijas rezultātā, pārtraucot siltumapgādi, var aizsalt pat vairāki kvartāli. Siltumtīkli Brīvības ielā ekspluatācijā bijuši jau teju 60 gadu un tie bija neapmierinošā stāvoklī.

AS "Rīgas siltums" atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina autovadītājus ar izpratni uztvert esošo situāciju!