Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Adoptētie dzīvnieki salido Pārdaugavā

DEJU STARPLAIKĀ. Uz adoptēto suņu salidojumu bija sanākuši un atbraukuši ap trim desmitiem adoptēto dzīvnieku. Viņi kopā ar saimniekiem pat uzdejoja jeb uzvaucerēja © F64

Patversmē Dzīvnieku draugs Rīgā, Pārdaugavā, saimniekus gaida vairāk nekā 20 suņu un 50 kaķu. Dažiem tas būs pirmais saimnieks, daudziem – cits, jo iepriekšējais ir pametis. Dzīvnieku draugs pastāv 15 gadu un savu jubileju atzīmēja ar adoptēto suņu salidojumu.

Uz to bija ieradušies ap trim desmitiem kādreizējo patversmes iemītnieku, divi no tiem - Dūdiņa un Žako - kļuva par Mis un Misteru. Pasākuma ievadā visi suņi devās valcerēt, ko šajā gadījumā varētu nodēvēt par vaucerēšanu. Kāds ierējās, kādam sajuka solis vai gribējās aizsperties citur.

Stella savu Fionu uz salidojumu atvedusi pirmo reizi kopš 2012. gada, kad suni paņēmusi uz mājām. Iepriekšējais sunītis aizgāja citos medību laukos, privātmājai vajadzēja sargu, un viņa pārlapojusi internetā rodamo informāciju. Fiona izskatījusies gandrīz balta, Stella nodomājusi, ka, ārā dzīvojot, tik tīrs suns nomūrēsies vai ik dienu līdz ausīm, acīmredzot jāmeklē kāds, kam akots pelēkāks. Tomēr Fionai vienīgajai no tā brīža patversmes iemītniekiem bija āra dzīvei piemērots kažoks.

«Ļoti labs mājas sargs. Aprej arī ciemiņus, skrituļotājus un iedzērušus garāmgājējus. Ja pie mājas vārtiem kāds apstājas runāt pa telefonu, uzrej arī tam. Labs raksturs, nav nikna uz saimniekiem. Niķis gan ir - rok savu voljeru. Un ir mazliet nedroša,» stāsta Fionas saimniece.

Arī citiem suņu saimniekiem bija daudz sakāmā. Beta bija piesieta pie patversmes vārtiem, un nākamajā dienā viņai piedzima kucēni. Viens no tiem - Eltons - arī bija atvests uz salidojumu un satika savu mammu. Līdzīgs liktenis arī Pelei - arī šis suns tika piesiets pie patversmes vārtiņiem. Savukārt Asja, kas nav lielāka par kaķi, esot pieklīdusi kaķu kolonijai, ēdusi kaķu barību un izdzīvojusi uz ielas tik ilgi, kamēr viņu atrada un nogādāja patversmē.

Piecpadsmit gadu laikā Dzīvnieku draugā nogādāti 12 000 dzīvnieku - kaķi, suņi, truši, papagaiļi, jūrascūciņas, bruņrupucis un pat pitons. Daži dzīvnieki aizceļojuši uz ārzemēm - 10 suņi uz Somiju, četri uz Vāciju, pa vienam uz ASV un Norvēģiju.