Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Augstskolu izcilnieki minibusos var vizināties bez maksas

© F64

Jau trešo gadu atbalstīt studentus – izcilniekus (vidējā atzīme nedrīkst būt zemāka par 9,5 ballēm) nolēmusi pilnsabiedrība Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS), piedāvājot viņiem bez maksas braukt minibusos.

Atbalsta programmai var pieteikties studenti - izcilnieki, kuri studē Rīgas valsts augstskolās, dienas nodaļā, bakalaura vai maģistra programmā. Un vidējā atzīme iepriekšējā mācību semestrī bijusi 9,5 balles. Studenti - izcilnieki bez maksas varēs braukt minibusos līdz 31. janvārim. Lai iegūtu šo iespēju, studenti aicināti ierasties RMS birojā Viskaļu ielā 13 Rīgā, līdzi ņemot personu apliecinošus dokumentus, izziņu par izcilnieka sekmēm iepriekšējā mācību semestrī un personalizēto etalonu.

Pirms doties uz RMS biroju, lai papildinātu etalonu ar bezmaksas braucieniem, RMS aicina sākumā doties uz kādu no Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem, lai pārbaudītu, vai ir atjaunots studenta statuss.

Nākamajam atbalsta programmas periodam izcilnieki varēs pieteikties no 2017. gada 1. februāra. Iepriekšējā mācību semestrī RMS atbalstīja 70 studentu - izcilnieku no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Jāzepa Mediņa Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas un Rīgas Celtniecības koledžas.