Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kino muzejā būs iespēja iepazīt Rīgu Jāņa Streiča acīm

© publicitātes

2016. gads Latvijas kino vidē ir pasludināts par Jāņa Streiča gadu. Svinot šo lielo notikumu, Rīgas Kino muzejs vēlas pievērst uzmanību Streiča daiļrades saistībai ar Rīgu. Kaut arī Streiča filmas lielākoties tiek asociētas ar lauku reģioniem, Rīgai ir īpaša nozīme viņa filmogrāfijā.

Rīga Streiča filmās parādās kā mītiska vieta, kur iespējami gan labi, gan slikti piedzīvojumi, un tā ir vieta nebēdnīgām rotaļām. Rīga ir arī vieta, kas sabojā krietnus cilvēkus, pretnostatot rīdziniekus pret lauciniekiem. Rīga reizēm Streiča filmās ir kā atspēriena punkts, kur sākas darbība, kur varoņi satiekas, lai tālāk risinātu savas attiecības citur - ārpus pilsētas.

Karte, kas pētīs attiecības starp Streiču un Rīgu, būs pieejama drukātā versijā no 12. augusta gan muzejā, gan Rīgas svētku informācijas centros. Karti papildinās iespēja noskatīties attiecīgos filmu fragmentus Rīgas Kino muzeja telpās svētku norises laikā.

Rīgas svētku laikā iepriekš noteiktos laikos tiks nodrošinātas ekskursijas muzejā gida pavadībā, un tiks piedāvātas ekskursijas gan pieaugušajiem, gan ģimenēm ar bērniem.

Tāpat abās dienās tiks piedāvāta iespēja piedalīties sietspiedes darbnīcā, lai apdrukātu līdzpaņemtu auduma izstrādājumu - krekliņu, maisiņu u.c. - ar Jāņa Streiča filmu varoņu attēliem un populāriem meistara filmu citātiem.

Rīgas svētku laikā muzejā būs iespēja arī noskatīties fragmentus no dažādām Jāņa Streiča filmām.

Pasākumi sestdien, 13. augustā

Ekskursija ģimenēm ar bērniem pa muzeju gida pavadībā: 11:00 - 12:00
Iespēja skatīties Streiča filmu fragmentus muzeja zālē: 11:00 - 12:30
Sietspiedes darbnīca: 12:30 - 14:30
Iespēja skatīties Streiča filmu fragmentus muzeja zālē: 14:30 - 16:30
Ekskursija pa muzeju gida pavadībā (pieaugušajiem): 15:00 - 16:00
Sietspiedes darbnīca: 16:30 - 18:00