Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ameriks: Lielbritānijas izstāšanās no ES neietekmēs Rīgas ostas darbību

© F64

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) neietekmēs Rīgas ostas darbību, aģentūrai LETA pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Ameriks paskaidroja, ka galvenā eksportprece uz Lielbritāniju ir kokmateriāli, kuru eksporta apjomus Lielbritānijas lēmums izstāties no ES, visticamāk, neietekmēs. Ameriks uzsvēra, ka Rīgas osta ir daudzfunkcionāla. Tā nav specializējusies viena veida kravu vai produktu pārkraušanā, tādēļ izmaiņas, pat ja tādas būtu, kokmateriālu eksporta apjoma ziņā neietekmētu ostas darbību.

Rīgas vicemērs paskaidroja, ka vēl ir pāragri izteikt plašākas prognozes attiecībā uz Lielbritānijas izstāšanās lēmuma iespējamām sekām uz Rīgas ostas darbību. Viņš paredzēja, ka darbība varētu turpināties ierastajos apmēros un tempos. Ameriks uzskata, ka Lielbritānijas lēmuma radītās sekas ekonomikas sektorā vēl nebūs tik drīz jūtamas, jo tās, vismaz pagaidām, neatstās ietekmi uz Eiropas ekonomiku.

Ameriks pastāstīja, ka, viņaprāt, Lielbritānijas lēmums izstāties no ES un šī lēmuma radītās sekas ir jāvērtē ar vēsu prātu, nepārspīlējot iespējamās sekas.

Jau tika ziņots, ka 24.jūnijā Lielbritānijā notika referendums par izstāšanos no ES. Tajā Lielbritānijas sabiedrība nobalsoja par izstāšanos no ES.