Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

UZMANĪBU: Svarīga informācija Rīgas iedzīvotājiem un viesiem

© f64.lv

Sākoties vasarai, daži autobusi, tramvaji, trolejbusi, kā arī minibusi gan brīvdienās, gan darba dienās sāks kursēt pēc jauna saraksta, informē info.riga.lv.

Galvenās izmaiņas ietekmē tos sabiedriskā transporta maršrutus, kas ved uz populārām atpūtas vietām, atbilstoši pasažieru plūsmai un, kā ik gadu, nodrošinās iedzīvotājiem ērtāku nokļūšanu līdz Rīgas pilsētā esošajām peldvietām, mazdārziņiem un atpūtas vietām. "Rīgas satiksme" pasažieru ērtībām veiks izmaiņas 3., 24., 29., 30. un 36. autobusa maršruta kustībā, lai uzlabotu nokļūšanu līdz Mangaļsalai, Vecāķu, Daugavgrīvas un Vakarbuļļu pludmalēm. Sākoties aktīvajai pludmales un tūrisma sezonai, minibusi no 1. jūnija sāks kursēt pēc vasaras laika.

Autobusi
No 1. jūnija līdz 31. augustam vasaras sezonas kustības saraksti būs 9., 12., 37., 41. autobusu maršrutiem un 4. tramvaju maršrutam darba dienās. Izmaiņas būs 19., 29., 36. autobusu maršrutu un 15., 22. trolejbusa maršrutu darba dienu un brīvdienu kustības sarakstos.

Tāpat no 1. jūnija līdz vasaras sezonas beigām 29. autobusa maršruts tiks pagarināts līdz Vecāķiem un autobusi kursēs maršrutā "Mežciems - Vecmīlgrāvis - Vecāķi". Vēršam jūsu uzmanību, ka reiss plkst. 8:31 darba dienās no Mežciema, kursēs tikai līdz galapunktam "Vecmīlgrāvis".

Sestdienās, svētdienās un svētku dienās 3. maršruta autobusi aptuveni no plkst. 7:30 kursēs līdz Vakarbuļļu pludmalei, savukārt 30. maršruta autobusi no 4. jūnija kursēs arī sestdienās, svētdienās un svētku dienās.

No 4. jūnija līdz pludmales, mazdārziņu un atpūtas sezonas beigām, bet ne agrāk par 31. augustu, tiks veiktas izmaiņas 2., 3., 15., 24., 31. autobusu maršrutiem brīvdienās.

Tramvajs
Lai nodrošinātu ērtāku nokļūšanu Rīgas pilsētas atpūtas vietām, no 4. jūnija 11. maršruta tramvajam tiks palielināts reisu skaits brīvdienās.

Trolejbuss
Lai uzlabotu kustības regularitāti, no 1. jūnija tiks veiktas izmaiņas 19. un 24. trolejbusa maršruta kustības sarakstos darba dienās.

Minibusi
Sākoties pludmales - tūrisma sezonai, pēc vasaras grafika sāks kursēt arī minibusi:

200. maršruts Stacijas laukums - Vecdaugava (Vecāķi)

Vasaras periodā no š. g. 1. jūnija līdz 31. augustam, lai nodrošinātu iespēju pasažieriem ērti nokļūt uz pludmali, atsevišķi minibusi kursēs līdz galapunktam Vecāķos ar 8-9 minūšu intervālu. Vasaras periodā darba dienās no plkst. 9.00 līdz 20.00, sestdienās un svētdienās no plkst. 9.00 līdz 22.00 atsevišķi reisi tiks izpildīti līdz galapunktam. Minibusi brīvdienās kursēs ar 9-10 minūšu intervālu. Ja būs liels pasažieru pieprasījums, kuri vēlas nokļūt uz Vecāķiem, tiks nodrošināti papildus reisi līdz Vecāķiem. Būs nelielas izmaiņas arī minibusu kustību grafikos.

204. maršruts Centrs - Jugla, 209. maršruts Purvciems - Rumbula

Sākoties skolēnu un studentu vasaras brīvlaikam, vasaras periodā no 1. jūnija līdz š. g. 31. augustam tiks mainīts 204. minibusa maršrutu saraksts sestdienās. 209. maršrutam kustību saraksts vasaras periodā tiks mainīts gan darba dienās, gan brīvdienās.

237. maršruts Esplanāde - Imanta, 241. maršruts Centrs - Lidosta

Vasarā 237. maršrutā tiks mainīti kustību saraksti gan darba dienās, gan brīvdienās. Reisu skaits darba dienās nemainīsies. Vasarā palielinoties tūristu skaitam, 241. maršrutā darba dienās tiks palielināts reisu skaits, un minibusi kursēs biežāk no lidostas "Rīga" uz pilsētas centru.

Izmaiņas minibusu maršrutos Nr. 216., 222. un 263
216. maršruts Centrs - Ķengarags

Palielinoties pasažieru plūsmai 216. maršrutā, darba dienās un brīvdienās minibusi kursēs biežāk. Sākoties aktīvajai tūrisma sezonai un plānojot pasažieru skaita pieaugumu, 222. minibusu maršrutā tiks mainīts kustību saraksts darba dienās. Darba dienās tiks palielināts reisu un minibusu skaits. Ņemot vērā pasažieru pārvietošanās paradumus un plūsmu, 263. maršrutā tiks mainīts kustību grafiks darba dienās ērtākos laikos. Reisu un minibusu skaits nemainīsies.

Plašāka informācija par izmaiņām kustību grafikos no 1. jūnija būs pieejama Rīgas satiksmes mājas lapāwww.rigassatiksme.lv , kā arī marsruti.lv/rigasmikroautobusi.