Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Gerhards: "Rīdzinieka kartes" cena ir neadekvāta

© F64

Rīgas domes noteiktā maksa par "Rīdzinieka kartes" iegādi Rīgā nedeklarētajiem iedzīvotājiem nav nedz pamatota, nedz arī adekvāta, uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Kā aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Oskars Vizbulis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ierosinājums izvērtēt iespēju piedāvāt "Rīdzinieka karti" par noteiktu summu iegādāties arī Rīgā nedeklarētajiem iedzīvotājiem bijis tikai priekšlikums ar mērķi novērst neviennozīmīgu interpretāciju.

Ministrija seko tam, lai pašvaldība būtu ievērojusi saistošo noteikumu izstrādes prasības, savukārt Rīgas domes kompetencē ir veikt aprēķinus un noteikt cenu par "Rīdzinieka karti", kā arī analizēt pieprasījumu pēc produkta un vērtēt, vai ir nepieciešamas kādas izmaiņas gan cenā, gan piedāvātajā pakalpojumu klāstā.

Tāpat ministrija nevērtē pašvaldības pieņemto lēmumu lietderību, skaidroja Vizbulis. Šī funkcija esot Valsts kontroles kompetencē.

Jau ziņots, ka no 1.jūlija, samaksājot 775 eiro, "Rīdzinieka karti" varēs iegādāties ikviens, kurš to vēlēsies, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas vai piederošā īpašuma adreses, šodien lēma Rīgas dome.

Pieņemtie papildinājumi noteikumos paredz, ka "Rīdzinieka karti" varēs iegūt persona no septiņu gadu vecuma, kuras dzīvesvieta deklarēta Rīgā, izņemot personu, kura galvaspilsētā deklarējusi papildu adresi, kā arī persona, kurai Rīgā pieder nekustamais īpašums, un jebkura cita persona, samaksājot 12 mēnešu maksu 775 eiro (ieskaitot PVN) apmērā.

LETA jau ziņoja, ka no 1.jūlija būs jauna papildu iespēja - ar "Rīdzinieka karti" varēs par 1,15 eiro iegādāties stundas biļeti, kas par 1,15 eiro sabiedriskajā transportā ļaus pārsēsties neierobežotu skaitu reižu. Pēc pēdējās pārsēšanās, pat ja tā bijusi 59.minūtē, varēs aizbraukt līdz galapunktam.

Brīvdienās "Rīdzinieka kartes" īpašnieki šo laika biļeti varēs iegādāties par 0,60 eiro.

Tāpat kartes īpašniekiem tiks piedāvātas "slīdošā grafika biļetes". Šī abonementa biļete galvaspilsētā deklarētajiem izmaksās 15 eiro. To varēs izmantot 15 dienu posmā jebkuras piecas dienas, kas var nebūt secīgas.