Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā šogad neizmaksās vienreizējos pārtikas pabalstus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Rīgā šogad netiks izmaksāti vienreizējie pārtikas pabalsti trūkumcietējiem, šos līdzekļus novirzot senioru aprūpei, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas domē.

Rīgas domes Labklājības departamenta iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice aģentūrai LETA sacīja, ka tas skaidrojams ar to, ka Rīgā sabiedrība strauji noveco un palielinās aprūpējamo rīdzinieku skaits, un Rīgas dome kā prioritāti šogad un nākamgad izvirzījusi to senioru dzīves kvalitātes uzlabošanu, kam dzīvesvietā nepieciešama īpaša palīdzība ikdienas dzīvē, kā arī nepieciešamības gadījumā jānodrošina sociālās aprūpes centra pakalpojumi pietiekami īsā termiņā. Tādēļ vienreizējās pārtikas pabalstiem paredzētie līdzekļi šogad tikšot novirzīti šiem mērķiem.

Rīgas domes Labklājības departaments aicina izmantot pieejamo sociālo palīdzību, bet jo īpaši interesēties par sociālo pakalpojumu nodrošinājumu, piemēram, siltajām pusdienām sešās vietās Rīgā ar diviem pamatēdieniem, izmantot dienas centru piedāvātos izglītojošos, veselību un dzīvesprieku uzlabojošos pasākumus, kā arī interesēties par valsts atbalstu sociālās situācijas risināšanai.

Iepriekš vēršoties Rīgas Sociālajā dienestā, vienreizējo pārtikas pabalstu varēja saņemt rīdzinieki, kuri deklarējuši pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā gadu pirms pabalsta pieprasīšanas. Pabalsta apmērs vienam cilvēkam bija 45 eiro.

Tiesības saņemt pabalstu bija bērnam invalīdam vai ar celiakiju slimam bērnam, kuram nav noteikta invaliditāte un kurš saņem valsts atbalstu, atsevišķi dzīvojošam vai ģimenē, kurā nav nevienas darbspējīgas personas, dzīvojošam valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, ja ģimenes (personas) pēdējo trīs mēnešu vidējie ienākumi nepārsniedz 257 eiro katram ģimenes loceklim mēnesī, kā arī valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kurš dzīvo ģimenē, kura normatīvo aktu kārtībā atzīta par trūcīgu.

Šā gada pirmajos četros mēnešos vienreizēju pabalstu pārtikas iegādei bija saņēmuši ap 21 000 rīdzinieku, tam no pašvaldības atvēlot teju miljonu eiro.