Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Izstādes "Maidana cilvēki" videonovērošanu apgrūtinātu koki

© F64

Vietā, kur naktī uz svētdienu tika izpostīta izstāde "Maidana cilvēki", būtu ļoti sarežģīti veikt videonovērošanu, jo to apgrūtina koki, aģentūrai LETA atzina Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Juris Lūkass.

Viņš atzina, ka, apzinoties riskus, RPP darbinieki Brīvības bulvāra koku alejā izstādīto ekspozīciju bija iekļāvuši savā patrulēšanas maršrutā, taču naktī uz svētdienu, klātienē apsekojot notikuma vietu pirms izstādes nopostīšanas, neviena aizdomīga persona tuvumā netika pamanīta.

Uz jautājumu, kāpēc uzbrukumu izstādei nevarēja laicīgi novērst, izmantojot pilsētā visai blīvi izvietotās pašvaldības videonovērošanas kameras, Lūkass aģentūrai LETA atbildēja, ka, šajā vietā veicot videonovērošanu, vienīgais, ko monitoros varētu redzēt, būtu koki.

LETA jau ziņoja, ka naktī uz svētdienu pagaidām nenoskaidroti vandaļi pilnībā nopostījuši Rīgas centrā, netālu no Ministru kabineta ēkas, izvietotās izstādes "Maidana cilvēki" ekspozīciju. Par notikušo Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, kā arī tiek meklēti aculiecinieki.

VP preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA atzina, ka ekspozīcijas nopostīšanu vandaļiem atvieglojis izstādes organizatoru pieļauts pārkāpums - tie nav nodrošinājuši objekta apsardzi, lai gan policijai paziņojuši, ka ekspozīcija tiek apsargāta.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā vardarbīgi noskaņoti ļaudis vairākkārt centās izrādīt savu nepatiku pret izstādi "Maidana cilvēki". Daži no viņiem tika aizturēti un viens - pat apcietināts.