Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bez maksas varēs pārbaudīt bērnu veselību

© F64

Lai atgādinātu vecākiem par nepieciešamību bērniem regulāri veikt profilaktiskās veselības pārbaudes, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca un tirdzniecības centrs "Domina Shopping" šodien organizē "Bērnu veselības pieturu", kurā speciālisti bez maksas pārbaudīs bērnu veselību, sākot skolas gaitas.

Kā aģentūru LETA informēja "Domina Shopping" pārstāve Ērika Kirsone-Kriviņa, veselības pārbaudes varēs veikt no 27.augusta līdz 29.augustam, kā arī 4. un 5.septembrī no plkst.12 līdz 17 tirdzniecības centrā "Domina Shopping".

Akcijas laikā bērni un viņu vecāki tiks izglītoti arī par ikdienā svarīgām lietām, piemēram, veselīgu uzturu, sēdēšanas pozām, pareizu zobu tīrīšanu un tamlīdzīgi.

Visā akcijas norises laikā būs iespējams konsultēties ar slimnīcas rezidējošajiem pediatriem, lai izmērītu bērnam asinsspiedienu, pārbaudītu stāju un redzi, kā arī uzzināt, kā bērnam ir pareizi jāsēž pie galda un kādi vingrinājumi jāveic pēc ilgstošas sēdēšanas.

Paralēli varēs vērsties pie Bērnu slimnīcas svara korekcijas programmas speciālista, lai izmērītu bērna garumu un svaru, kā arī saņemtu konsultāciju par veselīga uztura pamatprincipiem. Atsevišķos laikos būs iespējams konsultēties ar zobārstniecības klīnikas "Sirowa Rīga" zobārstu un higiēnistu par pareizu zobu tīrīšanu un piedalīties Bērnu slimnīcas "Uzturskolas" meistarklasē par pareizas pusdienu kārbiņas salikšanu bērniem.