Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas svētkos Retro tramvajā būs gids

© Ilmārs Znotiņš

Rīgas svētku laikā Rīgas satiksme Retro tramvajā bez papildu maksas piedāvās pasažieriem gida pakalpojumus. Brauciena laikā gids stāstīs ne vien par maršruta apkārtnē esošajiem kultūrvēsturiskajiem objektiem, bet arī par Rīgas tramvaja vēsturi un Retro vagoniņa tapšanu.

Retro tramvajs kursēs pa maršrutu no tramvaju galapunkta Ausekļa ielā līdz galapunktam Mežaparkā.

Brauciens sākas no Ausekļa ielas pieturas un ved gar senatnīgo Kronvalda parku. Nākamā pietura – Latvijas Nacionālais teātris. Tas kā pilsētas Otrais teātris jeb Rīgas Krievu teātris tika atvērts 1902.gada septembrī. Tālāk maršruts ved pa 19.gadsimta piecdesmito gadu beigās izveidoto Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri. Šo nosaukumu tas ieguva tikai 1929.gadā par godu traģiski bojā gājušajam Latvijas ārlietu ministram. Pēc tam Retro tramvajs virzās pa Krišjāņa Barona ielu, kura izveidojusies 1858.gadā – Rīgas vaļņu nojaukšanas laikā – pāri Pilsētas kanāla tiltam savienojot Vecrīgu ar Pēterburgas priekšpilsētas Lielo Pirts ielu un tādējādi radot Audēju ielas turpinājumu bulvāru rajonā. No Matīsa ielas, kas Rīgas ielu sarakstā pirmo reizi minēta 1810.gadā kā Lēģera iela, bet savu tagadējo nosaukumu ieguvusi 1885.gadā, Retro tramvajs nonāk Miera ielā. Par tādu tā gan kļuvusi 1859.gadā. Pēc Brasas tilta pārbraukšanas pasažieri nonāk Čiekurkalnā un gar Rīgas Meža kapiem, kuri formāli sadalīti divās daļās, dodas uz brauciena galamērķi Mežaparkā.

Biļetes cena ir nemainīga – 2 eiro (bērniem līdz 7 gadu vecumam bez maksas). Biļete jāiegādājas pie tramvaja vadītāja un ir derīga vienam braucienam līdz maršruta galapunktam.

UZZIŅAI!

Rīgas svētkos gida stāstījumu varēs klausīties reisos no Ausekļa ielas sestdien, 15.augustā, plkst. 14.00 un 15.34 un svētdien, 16.augustā, plkst. 10.45 un plkst. 12.30, kā arī no Mežaparka sestdien, 15.augustā, plkst. 14.59 un 16.29 un svētdien, 16.augustā, plkst.11.54 un 13.24.